Παρασκευή 17 Μαϊου 2024  09:13:24

Ο ρόλος του Αλέξη Τσίπρα

Σημειώνεται, πάντως, ότι η χθεσινή επανεμφάνιση του Αλέξη Τσίπρα και η δήλωσή του ότι «βιάστηκαν όσοι κήρυξαν απόντα τον ΣΥΡΙΖΑ» έκανε ορισμένους να σκεφτούν ότι πιθανώς ο πρώην πρόεδρος του κόμματος να πάρει θέση τις επόμενες μέρες και να δηλώσει ανοικτά την στήριξή του σε μία από τις δύο υποψηφιότητες.

Άνθρωποι του περιβάλλοντος του πρώην προέδρου, όμως, φαίνεται να αποκλείουν ένα τέτοιο ενδεχόμενο και σημειώνουν ότι αν ο κ. Τσίπρας χρειαστεί να παρέμβει αυτό θα είναι με μήνυμα ενότητας και διασφάλισης της συνοχής του κόμματος. Ο εξάδελφος του Γιώργος Τσίπρας, που τάχθηκε υπέρ του Κασσελάκη, διαβεβαίωσε ότι ο Αλέξης Τσίπρας δεν είχε καμία ανάμιξη τις προεκλογικές επιλογές τ ων στελεχών του ΣΥΡΙΖΑ και δεν εξέφρασε καμία ιδιαίτερη προτίμηση για κανένα υποψήφιο.

Πέραν από το ποιος/α θα είναι ο επόμενος επικεφαλής της αξιωματικής αντιπολίτευσης το ερώτημα για την συνοχή του ΣΥΡΙΖΑ παραμένει. Οι χθεσινές δηλώσεις των πρωταγωνιστών δείχνουν ότι το κλίμα μεταξύ του παραμένει ιδιαίτερα δύσκολο. Η Έφη Αχτσιόγλου υποστήριξε ότι «ΣΥΡΙΖΑ δεν μπορεί να πορεύεται στα νερά των εύκολων λύσεων. Αυτό που θέλουμε είναι να νικήσουμε το καθεστώς της δεξιάς. Μαζί για τους αγώνες που έρχονται και τη ζωή που μας αξίζει», αφήνοντας σαφέστατη αιχμή κατά του κ. Κασσελάκη.
Στην κ. Αχτσιόγλου απάντησε αμέσως ο Παύλος Πολάκης κατηγορώντας την για αλαζονεία και μετριοπάθεια: «Εμείς μόνα σε πεντακάθαρα νερά κολυμπάμε ....και θα συνεχίσουμε και την άλλη Κυριακή! Άλλοι τσαλαβουτούσανε στα

θολά νερά της σιωπής, της ηπιότητας-μετριοπάθειας-να μην τρομάξουμε τους κεντρώους και τελικά της μη αντιπολίτευσης !! Υγ Δηλαδή μας είπε πως το 46-47% που ψήφισε Κασσελάκη σήμερα δεν ξέρει από πολιτική και είναι θολό!!! Η αλαζονεία θα πληρωθεί διπλή την άλλη Κυριακή», έγραψε χαρακτηριστικά ο κ. Πολάκης σε ανάρτησή του στο Facebook αργά τη νύχτα.

Προσθήκη σχολίου

Βεβαιωθείτε ότι εισάγετε τις (*) απαιτούμενες πληροφορίες, όπου ενδείκνυται. Ο κώδικας HTML δεν επιτρέπεται.