Σάββατο 27 Απριλίου 2024  19:51:20

Έντι Ζεμενίδης: Σημαντική η Συμβολή Ελληνοϊσραηλινής Συμμαχίας στο Κογκρέσο σε όλες τις πρωτοβουλίες για την Ανατολική Μεσόγειο

O εκτελεστικός διευθυντής του HALC Έντι Ζεμενίδης στάθηκε στη σημασία της συνεργασίας μεταξύ της ελληνοαμερικανικής αμερικανοεβραϊκής κοινότητας στην Ουάσιγκτον, λέγοντας ότι «το CHIA ήταν πρωτοποριακό όταν ιδρύθηκε γιατί ήταν η πρώτη περιφερειακή ομάδα στο Κογκρέσο.

Αυτή –και τα μέλη της– συνέβαλαν σε όλες τις διπλωματικές πρωτοβουλίες που έλαβαν χώρα στην Ανατολική Μεσόγειο. Αυτή η διπλωματική πρόοδος, αυτό το πνεύμα συνεργασίας, δέχτηκε επίθεση στις 7 Οκτωβρίου από τη Χαμάς και τους βοηθούς της στην Τεχεράνη, τη Ντόχα και την Άγκυρα. Ανυπομονούμε να συνεργαστούμε με την CHIA για την προώθηση συνεργασιών και πρωτοβουλιών για την ειρήνη καθώς και την ήττα της Χαμάς».
Τεντ Ντόιτς: H Συμμαχία Ελλάδας Ισραήλ στο Κογκρέσο Υπογραμμίζει την Ισχυρή Σχέση που Υπάρχει Μεταξύ Ισραήλ, Ελλάδας και Κύπρου

Ο Εκτελεστικός Διευθυντής της AJC Τεντ Ντόιτς σημείωσε ότι «η Συμμαχία Ελλάδας Ισραήλ στο Κογκρέσο συνεχίζει να υπογραμμίζει την ισχυρή σχέση και την αυξανόμενη συνεργασία μεταξύ Ισραήλ, Ελλάδας και Κύπρου και η επίδειξη αλληλεγγύης της περασμένης εβδομάδας προς τους ομήρους που κρατούνται από την Χαμάς αλλά και συνολικότερα προς τον ισραηλινό λαό είναι η επιτομή αυτής της σχέσης».
Βουλευτής Γκας Μπιλιράκης: Μαζί Είμαστε καλύτερα προετοιμασμένοι για τις αέναες προκλήσεις στην Ανατολική Μεσόγειο

«Από την ίδρυση της Ελληνοϊσραηλινής Συμμαχίας στο Κογκρέσο (CHIA), διαπιστώνουμε ότι μαζί είμαστε ισχυρότεροι και καλύτερα προετοιμασμένοι για τις αέναες προκλήσεις στην Ανατολική Μεσόγειο. Η ομάδα θα συνεχίσει τις σθεναρές προσπάθειές της, καθώς αντιμετωπίζουμε μια από τις πιο τρομερές καταστάσεις που βιώσαμε στην περιοχή και σε όλο τον κόσμο: τον τρέχοντα πόλεμο μεταξύ του Ισραήλ και των ριζοσπαστικών ισλαμιστικών δυνάμεων της Χαμάς και της Χεζμπολάχ. Στεκόμαστε σταθερά διπλά στο Ισραήλ και στο δικαίωμά του να υπάρχει και να υπερασπίζεται τους πολίτες του. Ανυπομονώ να συνεργαστώ με τον συμπρόεδρό, βουλευτή Μπραντ Σνάιντερ, καθώς και με τους Έλληνες, Κύπριους και Ισραηλινούς εταίρους μας για να διασφαλίσουμε ότι το εβραϊκό κράτος θα επιβιώσει και θα νικήσει εκείνες τις κακές δυνάμεις που επιδιώκουν την κατάρρευσή του».

Προσθήκη σχολίου

Βεβαιωθείτε ότι εισάγετε τις (*) απαιτούμενες πληροφορίες, όπου ενδείκνυται. Ο κώδικας HTML δεν επιτρέπεται.

Cookies make it easier for us to provide you with our services. With the usage of our services you permit us to use cookies.
Ok Decline