Κυριακή 28 Απριλίου 2024  14:23:39

Κίτρινος συνδικαλισμός του προέδρου του ΔΣΑ Βερβεσού κατά του ευπρεπούς Κωστή Χατζηδάκη

Πύρινα, πεζοδρομιακά σχεδόν τα βέλη Βερβεσού κατά Χατζηδάκη για τη φορολόγηση ελεύθερων επαγγελματιών: "Δεν έχει δικηγορήσει μία ημέρα, δεν ξέρει καν πού είναι τα δικαστήρια, πώς βγαίνει το μεροκάματο".

Υποστήριξε χαρακτηριστικά πως "πιο τοξική και ταξική επιλογή από αυτή που κάνει αυτή η κυβέρνηση δεν έχει ξαναπεράσει, ο νόμος Κατρούγκαλου μπροστά τους είναι peanuts".

Ασυνήθιστη, ευτελής επίθεση Βερβεσού κατά Χατζηδάκη με αφορμή τις προωθούμενες ρυθμίσεις για τη φορολόγηση των ελεύθερων επαγγελματιών. «Δεν ξέρω με τι μούτρα αυτοί που μας χτυπάγανε την πλάτη στο κίνημα της γραβάτας, τότε που ο κ. Τσακαλώτος και η παρέα του με τον κ. Κατρούγκαλο μας κυνήγαγαν για να μας πάρουν από φόρους και εισφορές το 80% του εισοδήματός μας, με τι μούτρα θα μας κοιτάνε τώρα, σήμερα όταν τα μέτρα του κ. Χατζηδάκη είναι χειρότερα από τα μέτρα του κ. Κατρούγκαλου γιατί τότε οι πιο μικροί δικηγόροι πληρώνανε μικρότερες ασφαλιστικές εισφορές» τόνισε ο πρόεδρος του Δικηγορικού Συλλόγου Αθηνών, Δημήτρης Βερβεσός.

«Τώρα αυτό το μέτρο χτυπάει αυτούς που είναι από 9 χρόνια και πάνω, τους νέους δικηγόρους που δουλεύουνε από το πρωΐ μέχρι το βράδυ, τους νέους επαγγελματίες. Και αυτό το μέτρο είναι οριζόντιο, άδικο και μαζί με τους φοροφυγάδες χτυπάει και τους αμάχους. Και οι φοροφυγάδες είναι λίγοι, οι άμαχοι είναι χιλιάδες» υπογράμμισε μιλώντας στο Kontra το βράδυ της Δευτέρας, με αφορμή το επίμαχο νομοσχέδιο της κυβέρνησης και του υπουργού Εθνικής Οικονομίας, Κωστή Χατζηδάκη για τη φορολόγηση των ελεύθερων επαγγελματιών.

«Ταυτίζει και παρουσιάζει όλους τους ελεύθερους επαγγελματίες φοροφυγάδες, ενώ είναι προφανές ότι υπάρχουν μητέρες, οι οποίες μεγαλώνουν παιδιά και κάνουν δύο- τρία δικαστήρια το χρόνο για να μπορούν να έχουν την ασφαλιστική τους κάλυψη, υπάρχουν συνταξιούχοι που συνεχίζουν να επαγγέλλονται και κάνουν μεροκάματα, δύο- τρία γραμμάτια στο σύλλογο για να μπορούν να έχουν την ασφαλιστική τους κάλυψη, υπάρχουν παιδιά που κάνουν πανεπιστημιακές σπουδές στο εξωτερικό ή εδώ και τα οποία δεν έχουν τη δυνατότητα να κάνουν επάγγελμα και αυτά θεωρούνται φοροφυγάδες, υπάρχει το 33% των ελεύθερων επαγγελματιών που είναι σήμερα σε ρύθμιση εφορίας και ΕΦΚΑ, πληρώνει δηλαδή 120 δόσεις και αυτοί δεν έχουν φορολογική ασφαλιστική ενημερότητα» πρόσθεσε, σημειώνοντας πως «ο φοροφυγάς θέλει και ασφαλιστική ενημερότητα να έχει και φορολογική για να κάνει τις δουλειές του».
Επίθεση Βερβεσού κατά Χατζηδάκη: «Δεν έχει δικηγορήσει μία ημέρα στη ζωή του, δεν ξέρει καν πού είναι τα δικαστήρια»

Συνεχίζοντας να εξαπολύει πυρά κατά του κ. Χατζηδάκη, ο πρόεδρος του ΔΣΑ τόνισε: «Αυτοί είναι οι φτωχοδιάβολοι της δικηγορίας και του ελεύθερου επαγγελματία τους οποίους έχει στοχοποιήσει ο κ. Χατζηδάκης. Που δεν έχει δικηγορήσει μία ημέρα στη ζωή του. Δεν ξέρει καν πού είναι τα δικαστήρια».
Και συνέχισε λέγοντας: «Δεν ξέρει πώς βγαίνει το μεροκάματο τα είχε όλα έτοιμα το παιδί του κομματικού σωλήνα που έπαιρνε τις κομματικές και κυβερνητικές αποζημιώσεις και ζει τόσα χρόνια πλουσιοπάροχα διαμέσου της κομματικής του εντάξεως».

Όπως μάλιστα κατήγγειλε «έρχεται να μιλήσει στους καθημερινούς συναδέλφους, οι οποίοι δικηγορούν και προσπαθούν να βγάλουν τη μέρα τους για να πληρώνουν τα ενοίκια, τα κοινόχρηστα και τις δόσεις δανείων και τους ονοματίζει όλους συλλήβδην φοροφυγάδες», επισημαίνοντας χαρακτηριστικά πως «γίνονται οι φονιάδες της μεσαίας τάξης».

Προσθήκη σχολίου

Βεβαιωθείτε ότι εισάγετε τις (*) απαιτούμενες πληροφορίες, όπου ενδείκνυται. Ο κώδικας HTML δεν επιτρέπεται.

Cookies make it easier for us to provide you with our services. With the usage of our services you permit us to use cookies.
Ok Decline