Τρίτη 30 Απριλίου 2024  15:27:35

Η Δημοφιλία Κασσελάκη στο ναδίρ

Από τα πλέον εντυπωσιακά στοιχεία της τελευταίας δημοσκόπησης της MARC στο ΠΡΩΤΟ ΘΕΜΑ είναι η επιβεβαίωση της αρνητικής προαίρεσης με την οποία εξακολουθεί να υποδέχεται η κοινή γνώμη τον νέο ηγέτη του ΣΥΡΙΖΑ.

Από άποψη δημοφιλίας, ο κ. Κασσελάκης κατατάσσεται στην πέμπτη θέση με ποσοστό της τάξης του 23,4%, που είναι το ιστορικά χαμηλότερο που έχει συγκεντρώσει αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης. Δημοφιλέστερος όλων είναι ο κ. Μητσοτάκης, με το ποσοστό της θετικής γνώμης για το πρόσωπό του να φτάνει στο 48%.

Ακολουθούν ο κ. Κουτσούμπας με 42,8%, ο κ. Ανδρουλάκης με 32,6% και η κυρία Ζωή Κωνσταντοπούλου με 28,8%. Στην έκτη θέση, ελαφρώς πίσω από τον κ. Κασσελάκη, με τον οποίο συναγωνίζονται και σε ποσοστά αρνητικής γνώμης, είναι ο αρχηγός της Ελληνικής Λύσης Κυριάκος Βελόπουλος, που κρίνεται θετικά από το 23,1% των ερωτηθέντων. Επονται οι επικεφαλής, της Νίκης, Δημήτρης Νατσιός, με 10,5% και των Σπαρτιατών, Βασίλης Στίγκας, με 6,5%. Συνολικά, οι πολίτες, ανεξαρτήτως του κόμματος που ψήφισαν στις εκλογές του περασμένου Ιουνίου, κρίνουν αρνητικά τα πρώτα δείγματα γραφής που έχει δώσει ο κ. Κασσελάκης στους περίπου δύο μήνες που κρατά το τιμόνι της Κουμουνδούρου. Μόνον το 10,3% των ψηφοφόρων της Ν.Δ., το 13,4% όσων ψήφισαν ΠΑΣΟΚ και το 16,4% όσων προτίμησαν άλλο κόμμα αξιολογούν θετικά τον νέο αρχηγό του ΣΥΡΙΖΑ.

Μάλιστα, ακόμη και μεταξύ των ψηφοφόρων του δικού του κόμματος, οι οποίοι διχάζονται, η πλειοψηφία με ποσοστό 46% τον αξιολογεί αρνητικά, έναντι ποσοστού 43% που αναγνωρίζει θετικά στοιχεία στα πρώτα βήματα του νέου αρχηγού. Σε ό,τι αφορά τη δημοφιλία του, έχει καλύτερη πέραση στις γυναίκες με 25,6% και στις νεότερες ηλικίες (από 17 έως 34 ετών) με 27%, καθώς και στους κεντροαριστερούς με 34,2%. Εξίσου αρνητικές είναι για τον κ. Κασσελάκη και οι απαντήσεις που έδωσαν οι συμμετέχοντες στην έρευνα σε ερώτηση για την εκπλήρωση των προσδοκιών που δημιουργήθηκαν με την εκλογή του στην ηγεσία του ΣΥΡΙΖΑ.

Δύο στους τρεις από το σύνολο του πληθυσμού, ή ποσοστό 66,7%, απάντησαν ότι ο νέος αρχηγός τα πηγαίνει μάλλον χειρότερα του αναμενομένου. Ενώ και μεταξύ των ψηφοφόρων του ΣΥΡΙΖΑ υπερέχουν με ποσοστό 46,4% έναντι 36,6% όσοι κρίνουν ότι τα πήγε χειρότερα απ' ό,τι περίμεναν. Με βάση την πολιτική αυτοτοποθέτηση των ερωτηθέντων, θετικές προσδοκίες για τον νέο αρχηγό έχει το 26,6% όσων δηλώνουν κεντροαριστεροί, το 24% των αριστερών, το 16,4% των κεντρώων, το 14,8% των δεξιών, το 14,4% όσων δεν έχουν κάποια συγκεκριμένη ιδεολογική ταύτιση και το 6,8% των κεντροδεξιών.

Προσθήκη σχολίου

Βεβαιωθείτε ότι εισάγετε τις (*) απαιτούμενες πληροφορίες, όπου ενδείκνυται. Ο κώδικας HTML δεν επιτρέπεται.

Cookies make it easier for us to provide you with our services. With the usage of our services you permit us to use cookies.
Ok Decline