Τρίτη 30 Απριλίου 2024  14:21:52

Ζημιά από τη φυγή Τσακαλωτου και της «Ομπρέλας»

Η πλειοψηφία των πολιτών στη δημοσκόπηση του ΠΡΩΤΟΥ ΘΕΜΑΤΟΣ, εξάλλου, φαίνεται να αποτιμά αρνητικά και το πρώτο ρήγμα που σημειώθηκε στον ΣΥΡΙΖΑ με την αποχώρηση της ομάδας του κ. Ευκλείδη Τσακαλώτου, της αποκαλούμενης «Ομπρέλας».

Το 51,7% του συνόλου των πληθυσμού, καθώς και το 40,8% των ψηφοφόρων της αξιωματικής αντιπολίτευσης απαντούν ότι η εξέλιξη αυτή θα κάνει ζημιά στον ΣΥΡΙΖΑ.

Στον αντίποδα, την άποψη ότι «θα κάνει καλό στον ΣΥΡΙΖΑ» συμμερίζονται το 28,4% όσων ψήφισαν στις πρόσφατες εκλογές το κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης και το 15,2% του συνολικού αριθμού των ψηφοφόρων. Από άλλο ερώτημα της έρευνας προκύπτει ότι οι πρωτοβουλίες της εσωκομματικής αντιπολίτευσης που αμφισβητούν τον κ. Κασσελάκη βρίσκουν σύμφωνο το 23,4% όσων ψήφισαν ΣΥΡΙΖΑ στις κάλπες του Ιουνίου, καθώς και το 15,6% όσων εξακολουθούν να δηλώνουν ψηφοφόροι του κόμματος της αξιωματικής αντιπολίτευσης.

Ξεχωριστή σημασία έχουν επίσης το crash test μεταξύ Μητσοτάκη - Κασσελάκη και ειδικότερα οι απαντήσεις στο ερώτημα αν ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ μπορεί να νικήσει τον νυν πρωθυπουργό στις επόμενες εκλογές. Αρνητική απάντηση, δηλαδή ότι δεν μπορεί να κερδίσει ο αρχηγός του ΣΥΡΙΖΑ, δίνει το 72,8% του συνόλου των ερωτηθέντων, έναντι μόλις 19,7% όσων βλέπουν πιθανό το ενδεχόμενο επικράτησης του κ. Κασσελάκη. Ακόμη και μεταξύ των ψηφοφόρων του ΣΥΡΙΖΑ υπερτερούν με ποσοστό 45,3% έναντι 43,5% όσοι αμφισβητούν ότι μπορεί να κερδίσει ο αρχηγός του ΣΥΡΙΖΑ τη μονομαχία με τον κ. Μητσοτάκη.

Προσθήκη σχολίου

Βεβαιωθείτε ότι εισάγετε τις (*) απαιτούμενες πληροφορίες, όπου ενδείκνυται. Ο κώδικας HTML δεν επιτρέπεται.

Cookies make it easier for us to provide you with our services. With the usage of our services you permit us to use cookies.
Ok Decline