Κυριακή 28 Απριλίου 2024  00:52:13

Ρέντης: Τα 7 αδικήματα της ποινικής δίωξης στον 18χρονο

Βαρύ το κατηγορητήριο για τον νεαρό δράστη του τραυματισμού του 31χρονου αστυνομικού που δίνει μάχη για τη ζωή του μετά τα σοβαρά επεισόδια στον Ρέντη.

Ποινική δίωξη για βαριά κακουργήματα με την επιβαρυντική περίσταση του νόμου για την αθλητική βία ασκήθηκε από τον εισαγγελέα σε βάρος του 18χρνου που συνελήφθη για τη δολοφονική επίθεση σε βάρος του 31χρονου αστυνομικού στη διάρκεια επεισοδίων στο γήπεδο «Μελίνα Μερκούρη» στο Ρέντη.

Το βαρύ κατηγορητήριο περιλαμβάνει και το κακούργημα της ηθικής αυτουργίας στην πράξη της απόπειρα ανθρωποκτονίας που στρέφεται κατά αγνώστων δραστών και θα προσωποιηθεί από τον ανακριτή μετά τη σύλληψη των αγνώστων ηθικών αυτουργών .

Συγκεκριμένα η δίωξη περιλαμβάνει τα εξής αδικήματα:
• Απόπειρα ανθρωποκτονίας.
• Έκρηξη από την οποία μπορεί να προκύψει κίνδυνος για άνθρωπο από κοινού με άγνωστους δράστες.
• Κατοχή εκρηκτικών και εμπρηστικών υλών από την οποία μπορεί να προκύψει κίνδυνος για άνθρωπο από κοινού με άγνωστους δράστες.
• Διατάραξη οικιακής ειρήνης από κοινού.
• Βιαιοπραγία από κοινού.
• Κατοχή βεγγαλικών, κροτίδων και γενικά εύφλεκτων υλικών από κοινού.
• Ηθική αυτουργία στις παραπάνω πράξεις από άγνωστους δράστες.
Να σημειωθεί ότι όλες οι πράξεις είναι με την επιβαρυντική περίσταση που προβλέπεται στον αθλητικό νόμο.

«Καταστράφηκα» – Τα πρώτα λόγια του πατέρα του 18χρονου

Αναπόφευκτα, σοκαρισμένο είναι το οικογενειακό περιβάλλον του 18χρονου που ομολόγησε τη ρίψη της ναυτικής φωτοβολίδας.

Η εκπομπή «Ακόμα δεν είδες τίποτα!» επικοινώνησε με τον πατέρα του νεαρού δράση κι εξασφάλισε δηλώσεις.
«Ήρθε σήμερα το πρωί η Ασφάλεια και πήρε ρούχα. Η αστυνομία δεν μου έχει πει τίποτα. Με πήρε τηλέφωνο η κοπέλα του και μου είπε ότι μιλήσανε μαζί, κατεβαίνω τώρα στη ΓΑΔΑ. Ξέρω ότι ήταν εκεί με τους 424, ήταν μέσα. Χθες το βράδυ τον έπιασαν. Δεν ξέρω, αν είναι αυτός. Καταστράφηκα», ανέφερε ο εκ των γονέων του 18χρονου.

Πώς έφτασε η ΕΛ.ΑΣ στη σύλληψη του 18χρονου

Ο 18χρονος είναι ένας από τους 424 που είχαν προσαχθεί.

Ωστόσο, φράση του 18χρονου σε έναν από τους οργανωμένους οπαδούς αμέσως μετά τα επεισόδια στου Ρέντη φαίνεται πως ήταν εκείνη που οδήγησε στη σύλληψη του. Σύμφωνα με τα όσα μετέδωσε στο μεσημεριανό δελτίο ειδήσεων του ΣΚΑΪ ο 18χρονος αμέσως μετά την επίθεση καυχιόταν σε άλλους οργανωμένους οπαδούς πως «την έπεσαν σε αστυνομικούς» και μάλιστα ο ίδιος πέτυχε και έναν.

Η αστυνομία από την πλευρά της ακολουθώντας κάποια στοιχεία που είχε στη διάθεσή της κάλεσε το μεσημέρι του Σαββάτου έναν από τους υπόπτους ο οποίος και αποκάλυψε ότι ο 18χρονος είχε παραδεχτεί στον ίδιο ότι εκείνος ήταν που έριξε την ναυτική φωτοβολίδα στον αστυνομικό.
Αφού οι Αρχές επιβεβαίωσαν την πληροφορία, μετέβησαν στο σπίτι της φίλης του όπου διέμενε ο 18χρονος και τον συνέλαβαν.

Προσθήκη σχολίου

Βεβαιωθείτε ότι εισάγετε τις (*) απαιτούμενες πληροφορίες, όπου ενδείκνυται. Ο κώδικας HTML δεν επιτρέπεται.

Cookies make it easier for us to provide you with our services. With the usage of our services you permit us to use cookies.
Ok Decline