Σάββατο 27 Απριλίου 2024  16:37:49

Αλκης Καμπανός: Το βαρέλι δεν έχει πάτο, λέει ο πατέρας του μετά την επίθεση κατά αστυνομικού στο Ρέντη

Ο πατέρας του Άλκη Καμπανού, Αριστείδης, μίλησε για το τελευταίο συμβάν οπαδικής βίας που σημειώθηκε στο Ρέντη, έξω από το κλειστό «Μελίνα Μερκούρη» όπου ένας 31χρονος αστυνομικός τραυματίστηκε σοβαρά μετά την επίθεση με ναυτική φωτοβολίδα εναντίον του.

«Δυστυχώς, πέρασαν δύο χρόνια από τον άδικο χαμό του Άλκη και κάθε φορά η Πολιτεία και εμείς οι ίδιοι λέγαμε πως ήταν η τελευταία σταγόνα, που ξεχείλισε το ποτήρι. Δυστυχώς, αυτό το ποτήρι δεν έχει πάτο και τα τελευταία γεγονότα δείχνουν πόσο άγριο μίσος έχουν ορισμένα άτομα και θέλουν να κάνουν κακό σε κάποιον συνάνθρωπό τους» είπε στο Star ο πατέρας του αδικοχαμένου Άλκη.

«Χάσαμε τον Άλκη, χάσαμε τον Μιχάλη και τώρα ένας αστυνομικός χαροπαλεύει. Πρέπει να γίνει κάτι, και δεν είναι μόνο το θέμα της Πολιτείας η αυστηροποίηση των νόμων, αλλά είναι θέμα όλων μας» πρόσθεσε ο Αριστείδης Καμπανός.

Για τα μέτρα της κυβέρνησης για την οπαδική βία υπογράμμισε ότι: «Είναι μία λύση που αποφάσισε η Πολιτεία. Πιστεύω ότι είναι προς το θετικό. Εφόσον υπάρχουν οι θερμοκέφαλοι, οι οποίοι δεν μπορούν να αποβληθούν από το υγιές κομμάτι των ομάδων, άρα πρέπει να γίνει κάτι, και έφτασε η Πολιτεία να λάβει αυτά τα αυστηρά μέτρα».

«Ξαναλέω, δεν είναι τα αυστηρά μέτρα που θα φτιάξει η Πολιτεία και εμείς θα πέσουμε να κοιμηθούμε ήσυχοι. Αυτά λαμβάνονται στο πλαίσιο της αποτροπής, όπως και τα μέτρα της αστυνομίας και οι αυστηρές ποινές, αλλά ξεχνάμε το κομμάτι της πρόληψης, και η πρόληψη εντάσσεται στο κομμάτι της εκπαίδευσης των παιδιών».

«Ο κοινός παρονομαστής σε όλα αυτά τα επεισόδια είναι το νεαρό της ηλικίας των παιδιών. Αυτά τα παιδιά που μεγάλωσαν στην οικονομική κρίση, κρύβουν πολύ θυμό, οργή και μίσος. Είναι τα παιδιά που σκεφτόμασταν ότι θα τους αφήσουμε το μέλλον σαν Ελλάδα, σαν κοινωνία και δυστυχώς βλέπουμε πως τα χάνουμε» πρόσθεσε.

 

Προσθήκη σχολίου

Βεβαιωθείτε ότι εισάγετε τις (*) απαιτούμενες πληροφορίες, όπου ενδείκνυται. Ο κώδικας HTML δεν επιτρέπεται.

Cookies make it easier for us to provide you with our services. With the usage of our services you permit us to use cookies.
Ok Decline