Σάββατο 27 Απριλίου 2024  21:42:28

Πούτιν: «Απόλυτες ανοησίες» τα σχόλια Μπάιντεν περί ρωσικής επίθεσης κατά χώρας του ΝΑΤΟ

Ως «απόλυτες ανοησίες» απέρριψε ο Βλαντιμίρ Πούτιν τον ισχυρισμό του Αμερικανού ομολόγου του, Τζο Μπάιντεν, πως η Ρωσία θα επιτεθεί σε χώρα του NATO αν κερδίσει τον πόλεμο στην Ουκρανία.

Ο Ρώσος πρόεδρος πρόσθεσε πως η Ρωσία δεν έχει κανένα συμφέρον να πολεμήσει με τη στρατιωτική συμμαχία του Οργανισμού Βορειοατλαντικού Συμφώνου (NATO).

Προ ημερών, ο πρόεδρος των ΗΠΑ είχε προειδοποιήσει σε δηλώσεις του πως, αν ο Πούτιν νικήσει στον πόλεμο στην Ουκρανία, τότε η Ρωσία θα επιτεθεί σε χώρα του NATO. Ο πρόεδρος Μπάιντεν δεν έδωσε σαφή στοιχεία για το σχόλιό του.

«Αυτό είναι απόλυτες ανοησίες – και πιστεύω ότι ο πρόεδρος Μπάιντεν το καταλαβαίνει», δήλωσε ο Πούτιν σε συνέντευξή του που μεταδόθηκε σήμερα από το κρατικό τηλεοπτικό δίκτυο Rossiya.
Επίσης, σημείωσε ότι πρόκειται για μια προσπάθεια του Μπάιντεν να δικαιολογήσει την «εσφαλμένη πολιτική» του όσον αφορά τη Ρωσία.

«Η Ρωσία δεν έχει κανέναν λόγο, κανένα συμφέρον -ούτε γεωπολιτικό ούτε οικονομικό, πολιτικό ούτε στρατιωτικό- να πολεμήσει με χώρες του NATO», διαμήνυσε ο πρόεδρος της Ρωσίας.
Σημειώνεται πως ο πόλεμος στην Ουκρανία έχει προκαλέσει τη σοβαρότερη κρίση στις σχέσεις της Μόσχας με τη Δύση μετά το 1962 και την κρίση των πυραύλων της Κούβας. Πέρυσι, ο Μπάιντεν προειδοποίησε πως μια άμεση αντιπαράθεση μεταξύ του ΝΑΤΟ και της Ρωσίας θα προκαλούσε τον Τρίτο Παγκόσμιο Πόλεμο.
Πηγή: Reuters

Προσθήκη σχολίου

Βεβαιωθείτε ότι εισάγετε τις (*) απαιτούμενες πληροφορίες, όπου ενδείκνυται. Ο κώδικας HTML δεν επιτρέπεται.

Cookies make it easier for us to provide you with our services. With the usage of our services you permit us to use cookies.
Ok Decline