Κυριακή 28 Απριλίου 2024  14:31:08

Ο Μπάιντεν νικητής χωρίς να είναι στα ψηφοδέλτια

Ο Τζο Μπάιντεν πέτυχε κι αυτός μια νίκη χθες, Τρίτη, στο Νιού Χαμσάιρ: κέρδισε τις προκριματικές των δημοκρατικών ενώ το όνομά του δεν υπήρχε καν στα ψηφοδέλτια, εξαιτίας μιας ασυμφωνίας της τοπικής οργάνωσης του κόμματος αναφορικά με το εκλογικό χρονοδιάγραμμα.


Και ενώ ο Ντόναλντ Τραμπ και η Νίκι Χέιλι μονομαχούσαν σ' αυτή τη βορειοανατολική αμερικανική πολιτεία, εκείνος έκανε εκστρατεία στη Βιρτζίνια για να υπερασπιστεί το δικαίωμα στην άμβλωση. Ένα θέμα που αναμένεται ότι θα είναι κεντρικό στις προεδρικές εκλογές.

Κατηγόρησε τον 77χρονο μεγιστάνα και τους οπαδούς του ότι θέλουν «με κάθε τίμημα» να περιορίσουν ακόμα περισσότερο την πρόσβαση στην εθελούσια διακοπή της κύησης.
Μετά την ψηφοφορία στο Νιού Χαμσάιρ, ο πρόεδρος δήλωσε πως ο Τραμπ θα είναι απ' ό,τι φαίνεται ο υποψήφιος των ρεπουμπλικανών. «Τα διακυβεύματα δεν θα μπορούσαν να είναι πιο σημαντικά. Η δημοκρατία μας. Οι ατομικές ελευθερίες μας (...). Η οικονομία μας (...). Όλα διακυβεύονται», έγραψε.

Προσθήκη σχολίου

Βεβαιωθείτε ότι εισάγετε τις (*) απαιτούμενες πληροφορίες, όπου ενδείκνυται. Ο κώδικας HTML δεν επιτρέπεται.

Cookies make it easier for us to provide you with our services. With the usage of our services you permit us to use cookies.
Ok Decline