Κυριακή 28 Απριλίου 2024  10:33:34

Η αποχή Βορίδη από την ψηφοφορία για τα ομόφυλα ζευγάρια πλήγμα στην εικόνα Μητσοτάκη

Ο Μάκης Βορίδης στην αρχή της κυβερνητικής θητείας λογιζόταν ως ο «αντ' αυτού» του πρωθυπουργού στη Βουλή – Πώς θα υπερασπίζεται νομοσχέδια όταν ο ίδιος δεν ψήφισε νομοσχέδιο-ορόσημο για τη ΝΔ;


Φθορά στην εικόνα του Κυριάκου Μητσοτάκη και της κυβέρνησης «μπετόν» που επιθυμεί να παρουσιάζει προκαλεί η αποχή που επιλέγει ένας από τους βασικούς υπουργούς του, Μάκης Βορίδης, στο νομοσχέδιο για τον γάμο και την τεκνοθεσία των ομόφυλων ζευγαριών.

Ο Μάκης Βορίδης στην αρχή της κυβερνητικής θητείας λογιζόταν ως ο «αντ' αυτού» του πρωθυπουργού στο κοινοβούλιο. Θα αναλάμβανε να αντιμετωπίσει τα αντιπολιτευτικά πυρά που θα προερχόταν τόσο από την Αριστερά όσα και από τα Δεξιά της ΝΔ, με τη σχετική εμπειρία που διαθέτει.

Ωστόσο η επίσπευση του νομοσχεδίου του γάμου των ομόφυλων ζευγαριών προκαλεί σημαντική ρήξη στα συγκεκριμένα σχέδια. Το ερώτημα που τίθεται είναι το πώς θα μπορεί ο υπουργός Επικρατείας να εγκαλεί την αντιπολίτευση επί συγκεκριμένων πολιτικών ζητημάτων, όταν ο ίδιος διαφώνησε με κεντρική επιλογή της κυβέρνησης που συμμετέχει.

Ανάλογη διαπίστωση εξέφρασε και ο Παναγιώτης Δουδωνής στη Βουλή. «Αποτελεί παγκόσμια πρωτοτυπία: Υπουργός, που δεν θα ψηφίσει νομοσχέδιο της κυβέρνησης, λαμβάνει τον λόγο και κατηγορεί την αντιπολίτευση, γιατί δεν θα ψηφίσει άλλο νομοσχέδιο της κυβέρνησης», ανέφερε χαρακτηριστικά ο βουλευτής Επικρατείας του ΠΑΣΟΚ-ΚΙΝΑΛ.
Όσον αφορά τον Κυριάκο Μητσοτάκη, που έδωσε τη διέξοδο της αποχής στους διαφωνούντες ώστε να μην υπάρξουν μαζικές... αποχωρήσεις από το κυβερνητικό μπλοκ, η μη ψήφιση του νομοσχεδίου από τον Μάκη Βορίδη αποτελεί σίγουρα ένα σοβαρό πλήγμα στην εικόνα τόσο του ίδιου, όσο και της κυβέρνησης. Ο πρωθυπουργός επιθυμεί να αναδεικνύει τις ενιαίες αποφάσεις που παίρνει η ΝΔ -και κατ' επέκταση η κυβέρνηση-, σε σχέση με άλλα κόμματα της αντιπολίτευσης όπως ο ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ. Υπενθυμίζεται ότι η διγλωσσία που επέδειξε το κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης κατά την προεκλογική περίοδο αποτέλεσε αιχμή του Κυριάκου Μητσοτάκη εναντίον του.

Προσθήκη σχολίου

Βεβαιωθείτε ότι εισάγετε τις (*) απαιτούμενες πληροφορίες, όπου ενδείκνυται. Ο κώδικας HTML δεν επιτρέπεται.

Cookies make it easier for us to provide you with our services. With the usage of our services you permit us to use cookies.
Ok Decline