Κυριακή 28 Απριλίου 2024  18:08:17

Ιωάννα Κολοβού: Έξωση και βίαιη σύλληψη της δημοσιογράφου, συνεργάτιδας του Μίκη Θεοδωράκη

Έχασε το σπίτι της σε πλειστηριασμό κι ο νέος ιδιοκτήτης υπέβαλε μήνυση εις βάρος της επειδή δεν έχει ολοκληρωθεί η διαδικασία έξωσης.

Αντιμέτωπη με τη δικαιοσύνη είναι η δημοσιογράφος Ιωάννα Κολοβού, μετά από μήνυση που υπέβαλε εναντίον της ο νέος ιδιοκτήτης του σπιτιού που ανήκε σε εκείνη αλλά το έχασε μετά από πλειστηριασμό.

Ο εισαγγελέας άσκησε εναντίον της ποινική δίωξη για διατάραξη κοινής ειρήνης και βία κατά υπαλλήλων, με τη δημοσιογράφο να παραπέμπεται στο εδώλιο του Αυτόφωρου Τριμελούς Πλημμελειοδικείου της Αθήνας ενώπιον του οποίου θα δικαστεί στις 5 Φεβρουαρίου μετά από αναβολή της σημερινής (Τετάρτη, 24/1) δίκης.

Στο πλευρό της δημοσιογράφου βρέθηκαν στα δικαστήρια της πρώην Σχολής Ευελπίδων αλληλέγγυοι, οι οποίοι τάσσονται κατά των πλειστηριασμών της πρώτης κατοικίας. Ανάμεσά στους συγκεντρωμένους ήταν ο Παναγιώτης Λαφαζάνης και ο Γιάννης Πρωτούλης από το ΚΚΕ.

Σύμφωνα με το συνήγορο της δημοσιογράφου, η διαδικασία μεταβίβασης της κυριότητας του ακινήτου έχει ολοκληρωθεί, περνώντας στα χέρια του νέου ιδιοκτήτη, ωστόσο δεν είχε ολοκληρωθεί η διαδικασία έξωσης της κ. Κολοβού, που είχε διακοπεί το περασμένο καλοκαίρι.
Όπως υποστήριξε η ίδια σε δήλωσή της, έχασε το σπίτι της για χρέος 45.000 ευρώ, με την τράπεζα να απορρίπτει τις προσπάθειες διακανονισμού του.

Τελικώς μετά από δύο άγονους πλειστηριασμούς, το ακίνητο αγοράστηκε έναντι 15.000 ευρώ. Ο νέος ιδιοκτήτης της υπέβαλε μήνυση γιατί συνέχιζε να διαμένει στο σπίτι και η αστυνομία προχώρησε στην προσαγωγή της. Νωρίς το πρωί δυνάμεις των ΜΑΤ, μαζί με δικαστικό επιμελητή μετέβησαν στην περιοχή που βρίσκεται το ακίνητο προκειμένου να ολοκληρωθεί η έξωση της Ιωάννας Κολοβού από το σπίτι. Η ίδια κατήγγειλε ότι οι αστυνομικές δυνάμεις παραβίασαν την πόρτα του σπιτιού με πριόνι.

Προσθήκη σχολίου

Βεβαιωθείτε ότι εισάγετε τις (*) απαιτούμενες πληροφορίες, όπου ενδείκνυται. Ο κώδικας HTML δεν επιτρέπεται.

Cookies make it easier for us to provide you with our services. With the usage of our services you permit us to use cookies.
Ok Decline