Σάββατο 27 Απριλίου 2024  18:43:08

Γιατί στο πυροβολικό και όχι στα τεθωρακισμένα θα υπηρετήσει τελικά ο Στ. Κασσελάκης;

Γιατί προτίμησε ένα στρατόπεδο, όπως αυτό του Πυροβολικού που απέχει από την Αθήνα 88 χιλιόμετρα και όχι στον Αυλώνα που απέχει μόλις 48 χιλιόμετρα από την Κουμουνδούρου;

Ίσως η προ χθεσινή μέρα για τον Στέφανο Κασσελάκη θα μπορούσε κάλλιστα να ήταν μια πρόβα κατάταξης, η επίσκεψή του στο Κέντρο Εκπαίδευσης Πυροβολικού στη Θήβα. Αλλά γιατί πυροβολικό και όχι τεθωρακισμένα στον Αυλώνα, όπως αρχικά έλεγαν από τον ΣΥΡΙΖΑ; Γιατί προτίμησε ένα στρατόπεδο, όπως αυτό του Πυροβολικού που απέχει από την Αθήνα 88 χιλιόμετρα και όχι στον Αυλώνα που απέχει μόλις 48 χιλιόμετρα από την Κουμουνδούρου; Επειδή προφανώς ο Πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ έμαθε (πιθανόν από τον ναύαρχο έ.α. Αποστολάκη) ότι στον Αυλώνα κυρίως εκπαιδεύονται οι ΕΠΟΠ και δύσκολα θα εκπαιδευτεί ως κληρωτός.

Έτσι έβαλε, κατά πάσα πιθανότητα πλώρη για το πυροβολικό. Θαύμασε από μακριά τους πυραύλους Χωκ (μουσειακό έκθεμα του στρατοπέδου), ρώτησε για τη λειτουργία του στρατοπέδου, ενδιαφέρθηκε για το μισθολογικό και το οικιστικό των αξιωματικών, επισκέφθηκε ακόμα και το... ΚΨΜ (αν και όταν πήγε εκεί δεν ήταν μέσα οι στρατιώτες αφού ήταν ώρα κοινής ησυχίας), ρώτησε για το φαγητό, αν και μία από τις συνεργάτιδές του που μένει εκεί κοντά του είπε χιουμοριστικά πως θα του φέρνει... ταπεράκια φαγητού κάθε μέρα, με τον Στέφανο να λέει πως δεν θέλει ιδιαίτερη μεταχείριση όσες ημέρες κι αν μείνει στην Θήβα.

Είδε το εκκλησάκι της Αγίας Βαρβάρας, της προστάτιδας του Πυροβολικού, επισκέφθηκε και το αναρρωτήριο του στρατοπέδου, ενδιαφέρθηκε για την υγεία των ασθενών κληρωτών, αλλά δεν τους πλησίασε και πολύ (αφού ορισμένοι νοσηλεύονται με Covid και άλλοι με H1N1) και αναφέρθηκε στο οικιστικό των στρατιωτικών και τους «άδικους» μισθούς, όπως τους χαρακτήρισε, που εισπράττουν τα μέλη των Ενόπλων Δυνάμεων.

Προσθήκη σχολίου

Βεβαιωθείτε ότι εισάγετε τις (*) απαιτούμενες πληροφορίες, όπου ενδείκνυται. Ο κώδικας HTML δεν επιτρέπεται.

Cookies make it easier for us to provide you with our services. With the usage of our services you permit us to use cookies.
Ok Decline