Σάββατο 27 Απριλίου 2024  11:02:11

Κανέλλη: Πήγα και ήρθα – Τι είπε για την περιπέτεια της υγείας της

Η Λιάνα Κανέλλη μίλησε για την περιπέτεια της υγείας της και για το πόσο κοντά έφτασε στο θάνατο - «Κοιτάξτε το παιδί μου, εγώ πεθαίνω», έλεγε στους γιατρούς.

Η βουλεύτρια του ΚΚΕ, Λιάνα Κανέλλη, μίλησε ανοιχτά για τη σοβαρή περιπέτεια της υγείας της στον ΑΝΤ1. Η γνωστή πολιτικός περιέγραψε την κατάστασή της, τις ημέρες της στο νοσοκομείο, αλλά και τι ήταν αυτό που την έσωσε από το θάνατο.
Αρχικά, η Λιάνα Κανέλλη, την Πρωτοχρονιά της μεταδόθηκε ο ιός της πνευμονίας και νοσηλεύτηκε. Ωστόσο και κατά τη διάρκεια της νοσηλείας της, νόσησε με τον Αναπνευστικό

Συγκυτιακό Ιό (RSV), με αποτέλεσμα να εισαχθεί στη Μονάδα Εντατικής Θεραπείας και μάλιστα να κριθεί απαραίτητη η διασωλήνωσή της.
Απόρροια της ταλαιπωρίας της ήταν να χάσει μυϊκή μάζα βάρους 14 κιλών και να εκδηλώσει ακραία μυϊκή αδυναμία. Ήταν δύσκολο ακόμα και το να σηκώσει το χέρι της για μια απλή κίνηση, εξήγησε η ίδια.

«Ας μιλήσουμε ανοιχτά: οι γιατροί με είχαν για ετοιμοθάνατη. «Πήγα κι ήρθα». Φοβήθηκα πάρα πολύ. Έλεγα σε όλους «Κοιτάξτε το παιδί μου, εγώ πεθαίνω». Είχα την ατυχία να ακούω τα πάντα μέσα στο νοσοκομείο. Έκανα τη «χαζομάρα» να αρνούμαι να με διασωληνώσουν, ευτυχώς όμως οι γιατροί δε με άκουσαν», εξιστόρησε η Λιάνα Κανέλλη για την περιπέτειά της.
«Ο αναπνευστικός συγκυτιακός ιός έχει τακτική θνησιμότητα 16%. Υπάρχει εμβόλιο στο εξωτερικό, και για παιδιά και για ενήλικες, στις ΗΠΑ μάλιστα εμβολιάζονται όλα τα παιδιά. Στην Ελλάδα το εμβόλιο ενηλίκων δεν έρχεται γιατί είναι ακριβό. Κάνω έκκληση στον Υπουργό Υγείας να το φέρει», τόνισε για την ασθένειά της.

Επιπλέον, η Λιάνα Κανέλλη δεν παρέλειψε να αναφέρει πως άλλαξε τις συνήθειες της. «Έχω πλέον διακόψει το κάπνισμα. Το λέω ανοιχτά σε όσους είναι εξαρτημένοι: Πηγαίντε στις Επιτροπές Διακοπές Καπνίσματος των δημόσιων δομών υγείας. Επέμεινα να το κόψω επί ένα μήνα χωρίς υποκατάστατο, ήταν λάθος. Στον ένα μήνα, γιατρός μου χορήγησε πατς νικοτίνης και η διακοπή μου πέτυχε», είπε.

«Με έσωσε ότι...»

«Εμένα με έσωσαν πολλά. Με έσωσε το ότι πήγα από νωρίς στο νοσοκομείο, και απευθύνω έκκληση σε όσους μας ακούνε να κάνουν το ίδιο. Με έσωσε το ότι είχα γύρω μου ανθρώπους που μου με αγαπούν και που μου μιλούσαν για όμορφα πράγματα, με έσωσε το ότι είχα τους συντρόφους μου από το ΚΚΕ, συντρόφους κυριολεκτικά και εν είδει τρόπου ζωής, και όχι τυπικά. Με έσωσε το ότι άκουγα πολλή μουσική. Ήθελα να ζήσω, αυτό με έσωσε», κατέληξε η Λιάνα Κανέλλη.

Προσθήκη σχολίου

Βεβαιωθείτε ότι εισάγετε τις (*) απαιτούμενες πληροφορίες, όπου ενδείκνυται. Ο κώδικας HTML δεν επιτρέπεται.

Cookies make it easier for us to provide you with our services. With the usage of our services you permit us to use cookies.
Ok Decline