Σάββατο 27 Απριλίου 2024  12:20:40

Απορίες για το δάνειο Κασσελάκη στον ΣΥΡΙΖΑ

Ωραίο θα ήταν να προσφύγει στη Δικαιοσύνη ο πρόεδρος Κασσελάκης κατά του κ. Ευθ. Γεωργόπουλου, πρώην οικονομικού διευθυντή του ΣΥΡΙΖΑ, για την υπόθεση του δανείου των 270.000 ευρώ που ο αρχηγός έδωσε και πήρε πίσω, προς το κόμμα.

Πιθανόν, αν συνέβαινε αυτό (γιατί ΔΕΝ πρόκειται να συμβεί – βάζω στοίχημα), να πληροφορούμαστε τι ακριβώς έχει «παιχτεί» με το περίφημο δάνειο, το οποίο έχει πλέον τυλιχτεί σε πέπλο μυστηρίου και δημιουργεί την αίσθηση ότι κάτι πολύ σοβαρό κρύβεται πίσω από αυτό. Διότι τώρα, μετά την παρέμβαση του εισαγγελέα για το αν είναι σύννομο να διαθέτει εταιρείες στο εξωτερικό ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ, η κουβέντα περνάει σε άλλο επίπεδο.

Αποκτά πολιτικά χαρακτηριστικά, δίνει την ευκαιρία στον πρόεδρο Κασσελάκη να επαναφέρει στη δημόσια συζήτηση όλη εκείνη τη λασπουριά κατά Μητσοτάκη, Μαρέβας κ.λπ. (για την οποία καταδικάστηκε σκληρά σε πεντέξι εκλογικές αναμετρήσεις ο ΣΥΡΙΖΑ) και η αλήθεια θα χαθεί. Και μαζί και οι απορίες σχετικά με αυτή την υπόθεση, οι πολλές απορίες: όπως, ας πούμε, ήταν μια δανειακή σύμβαση ανάμεσα στον πρόεδρο Κασσελάκη, ως φυσικό πρόσωπο, και τον ΣΥΡΙΖΑ, ως κόμμα; Ή μια σύμβαση μεταξύ του προέδρου και της εταιρείας που έχει στην κατοχή της τα μέσα ενημέρωσης του ΣΥΡΙΖΑ, της Left Media; Επρόκειτο ίσως για μια δανειοδότηση εταιρείας που ανήκει στον πρόεδρο Κασσελάκη προς τη Left Media; Για μια δωρεά ενδεχομένως (γιατί ο πρόεδρος είναι κιμπάρης, όπως έχουμε ξαναπεί);

Ολα αυτά και άλλα πολλά θα μπορούσε να τα ξεκαθαρίσει μια δίκη έπειτα από μηνυτήρια αναφορά του προέδρου Κασσελάκη, αλλά, όπως προαναφέρω, δεν πιστεύω ότι θα κατατεθεί, καταλήγει ο Γ.Παπαχρήστος στα ΝΕΑ στο κείμενο του αυτό..

Ωστόσο, ευκαιρίας δοθείσης, ο πρόεδρος, τι έγινε, τους ρώτησε τους δικηγόρους αν είναι σύννομο, ως αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης, να διαθέτει εταιρείες στο εξωτερικό; Είχε υποσχεθεί ότι θα το έκανε – εδώ και καμιά 15αριά μέρες. Αλλά... δεν, όπως φαίνεται.

Προσθήκη σχολίου

Βεβαιωθείτε ότι εισάγετε τις (*) απαιτούμενες πληροφορίες, όπου ενδείκνυται. Ο κώδικας HTML δεν επιτρέπεται.

Cookies make it easier for us to provide you with our services. With the usage of our services you permit us to use cookies.
Ok Decline