Σάββατο 27 Απριλίου 2024  08:48:27

Αγρότες: Ικανοποίηση αλλά και... κόκκινες γραμμές μετά τη συνάντηση στο Μαξίμου

Ικανοποίηση εκφράζουν, πλην ορισμένων σημείων, οι εκπρόσωποι των αγροτών, μετά τη συνάντησή τους με τον πρωθυπουργό, Κυριάκο Μητσοτάκη, στο Μέγαρο Μαξίμου.

Οπως αναφέρουν, έθεσαν υπόψη του πρωθυπουργού τα προβλήματα που αντιμετωπίζουν, ζητώντας άμεση καταβολή των αποζημιώσεων και λύση στο θέμα της Λίμνης Κάρλας. Σημείωσαν ότι το βαμβάκι δεν πρέπει να φύγει από τη Θεσσαλία, ενώ υπήρξαν αναφορές στα ζητήματα των αλιέων.

«Για εμάς είναι κόκκινη γραμμή να φύγει το βαμβάκι από τη Θεσσαλία», είπε μετά το τέλος της συνάντησης ο πρόεδρος της Διεπαγηματικής Οργάνωσης Βάμβακος, Ευθύμιος Φωτεινός.
Ανέφερε ότι η ολλανδική εταιρεία στο master plan για τη Θεσσαλία έκανε μια πρόταση σχετικά με το βαμβάκι και πρόσθεσε ότι «εμείς θα απαντήσουμε με μελέτες από τα πανεπιστήμια ότι το βαμβάκι δεν είναι τόσο υδροφόρο που λένε και ότι πρέπει να παραμείνει στον κάμπο».
Ο πρόεδρος της ΕΘΕΑΣ, Παύλος Σατολιάς ζήτησε από την πλευρά του να καταβληθούν άμεσα οι αποζημιώσεις προς τους Θεσσαλούς αγρότες, προκειμένου να έχουν ρευστότητα ενόψει της νέας καλλιεργητικής περιόδου.

Ζήτησε δε την άμεση αποκατάσταση των ζημιών στα χωράφια και στάθηκε στη Λίμνη Κάρλα που, όπως τόνισε, «κανείς παραγωγός δεν μπορεί να καλλιεργήσει», προσθέτοντας πως «όσο καιρό θα χρειαστεί για να γίνουν τα χωράφια πάλι καλλιεργήσιμα, θα πρέπει να έχουν ένα εισόδημα».

Τέλος, ο πρόεδρος της παράκτιας αλιείας Μαγνησίας, Παναγιώτης Περάκης, ανέφερε ότι κατά τη συνάντηση με τον πρωθυπουργό ζητήθηκε οι αποδείξεις να στέλνονται στο my data μια φορά τον μήνα και όχι κάθε μέρα όπως ισχύει μέχρι σήμερα. Επίσης, ζητήθηκε η κατάργηση του τέλους επιτηδεύματος αλλά και η κατάργηση των «τελών κυκλοφορίας» στα σκάφη, όπως είπε.

Μητσοτάκης σε αγρότες: Χρειάζονται άμεσες παρεμβάσεις στην ΚΑΠ – Δρομολογήθηκε η δέσμευση για φθηνό ηλεκτρικό ρεύμα
Κατά τη διάρκεια της συνάντησης, ο Κυριάκος Μητσοτάκης έστειλε το μήνυμα ότι χρειάζονται και άλλες παρεμβάσεις στην Κοινή Αγροτική Πολιτική (ΚΑΠ)
Τέλος, ο πρωθυπουργός σημείωσε ότι δρομολογήθηκε η δέσμευση της κυβέρνησης για «χαμηλό ηλεκτρικό ρεύμα στους αγρότες και τους κτηνοτρόφους σε επίπεδο δεκαετίας».

 

Προσθήκη σχολίου

Βεβαιωθείτε ότι εισάγετε τις (*) απαιτούμενες πληροφορίες, όπου ενδείκνυται. Ο κώδικας HTML δεν επιτρέπεται.

Cookies make it easier for us to provide you with our services. With the usage of our services you permit us to use cookies.
Ok Decline