Κυριακή 28 Απριλίου 2024  12:22:44

Υπουργείο Οικονομικών: 40 δισ. ευρώ δημοσιονομικό κόστος από το οικονομικό πρόγραμμα του ΣΥΡΙΖΑ-Κασσελάκη

Απαντά το Μέγαρο Μαξίμου στον ΣΥΡΙΖΑ μέσω του υπουργείου Οικονομικών το οποίο έβγαλε το λογαριασμό για το οικονομικό πρόγραμμα της Κουμουνδούρου.

Υπολογίζει 40 δισ. ευρώ συνολικό πρόσθετο δημοσιονομικό κόστος στα τέσσερα έτη εφαρμογής, αφήνοντας σοβαρές αιχμές κατά του Στέφανου Κασσελάκη, αλλά και για τον πρώην πρόεδρο Αλέξη Τσίπρα.

Η γαλάζια παράταξη πατά εκ νέου πάνω στο βασικό και διαχρονικό άξονα της κριτικής απέναντι στον ΣΥΡΙΖΑ, σε μία επιχείρηση να ξυπνήσει μνήμες περί του προγράμματος Θεσσαλονίκης του 2015. Σε κάθε προεκλογική μάχη η ΝΔ δίνει το κόστος των προτάσεων του ΣΥΡΙΖΑ το οποίο και αποτελούσε έως τώρα τουλάχιστον ένα από τα σημεία αντιπαράθεσης μεταξύ ΝΔ και ΣΥΡΙΖΑ.

Οι προτάσεις Κασσελάκη για ακρίβεια και φορολογικά – Επίθεση στον Μητσοτάκη
"Μπορεί ο κ. Κασσελάκης να απογαλακτίστηκε από τον κ. Τσίπρα στο πρόσφατο συνέδριο του ΣΥΡΙΖΑ, όμως δεν απογαλακτίστηκε από τις μεθόδους και τα εργαλεία του.
Μέτρα με τεράστιο δημοσιονομικό κόστος, χωρίς στοιχειώδη κοστολόγηση, χωρίς σχεδιασμό, χωρίς καν έλεγχο εάν εναρμονίζονται με την ευρωπαϊκή νομοθεσία", αναφέρει το υπουργείο Οικονομικών.

Δυστυχώς, όπως αναφέρει το υπουργείο ο ΣΥΡΙΖΑ ΠΣ δεν γνωρίζει, δεν κοστολογεί, παραθέτοντας μη ρεαλιστικές προτάσεις, σε πολλές περιπτώσεις ανεφάρμοστες και αντίθετες στο Ευρωπαϊκό δίκαιο, αγνοώντας την δημοσιονομική ισορροπία της χώρας.

Συγκεκριμένα, σύμφωνα με τον υπουργείο, προκύπτει:
-16 δισ. ευρώ πρόσθετο δημοσιονομικό κόστος των βασικών μέτρων κατά το πρώτο έτος εφαρμογής,
-8 δισ. ευρώ ετήσιο κόστος για τα επόμενα έτη,
-40 δισ. ευρώ συνολικό πρόσθετο δημοσιονομικό κόστος στα τέσσερα έτη εφαρμογής, χωρίς καμία ρεαλιστική πηγή εσόδων, αγνοώντας τη δημοσιονομική ισορροπία της χώρας.

"Υποσχέσεις χωρίς αντίκρισμα μοιράζει ο κ. Κασσελάκης. Ακριβώς όπως έκανε ο κ. Τσίπρας λίγους μήνες πριν", αναφέρει το υπουργείο και προσθετει: Αντιθέτως, η Κυβέρνησή μας συνεχίζει να εφαρμόζει απαρέγκλιτα το πρόγραμμά της. Ήδη πάνω από το 50% του προγράμματός μας έχει ψηφιστεί και εφαρμόζεται, ενώ αυτό βρίσκεται σε πλήρη αντιστοιχία με το Πρόγραμμα Σταθερότητας. Το πρόγραμμα της Κυβέρνησης μειώνει ή καταργεί φόρους, αυξάνει το εισόδημα των πολιτών και δεν θέτει σε κίνδυνο τη δημοσιονομική σταθερότητα της χώρας.
Και η κυβέρνηση παραθέτει όλα τα μέτρα που ανακοίνωσε μαζί με τη δημοσιονομική επίπτωσή τους:

Για να τους βοηθήσουμε ακόμη περισσότερο ακολουθεί αναλυτικός σχολιασμός των μέτρων, τα βασικά στοιχεία κοστολόγησης αυτών και των προβλημάτων που αυτά ενδέχεται να δημιουργήσουν. Επισημαίνεται ότι η κοστολόγηση έγινε από εμάς και τα επιτελεία μας στη βάση των αντικειμενικών στοιχείων του Προϋπολογισμού και των κατανομών των φορολογικών δεδομένων.

 

Προσθήκη σχολίου

Βεβαιωθείτε ότι εισάγετε τις (*) απαιτούμενες πληροφορίες, όπου ενδείκνυται. Ο κώδικας HTML δεν επιτρέπεται.

Cookies make it easier for us to provide you with our services. With the usage of our services you permit us to use cookies.
Ok Decline