Τρίτη 18 Ιουνίου 2024  16:48:38

Ζελένσκι: «Μην πιστεύετε τα ψέματα που διαδίδει η Ρωσία»

Ο Ουκρανός πρόεδρος υπογράμμισε ότι η Μόσχα προσπαθεί με εκστρατείες παραπληροφόρησης να υπονομεύσει τη διεθνή υποστήριξη προς το Κίεβο.

Ο Ουκρανός πρόεδρος Βολοντίμιρ Ζελένσκι προειδοποίησε σήμερα ότι η διεθνής κοινότητα δεν πρέπει να εμφανίσει σημάδια κόπωσης σε ό,τι αφορά την υποστήριξη της Ουκρανίας στον αγώνα που δίνει απέναντι στους ρώσους εισβολείς.
«Είναι πολύ σημαντικό για τους Ουκρανούς να μην κουραστεί ο κόσμος από αυτόν τον πόλεμο που συνεχίζεται εδώ και περισσότερα από δύο χρόνια στο κατώφλι της Ευρωπαϊκής Ένωσης», είπε ο Ζελένσκι σε συνέντευξη Τύπου στη Λισαβόνα.

«Ειδάλλως, δεν θα υπάρξει δικαιοσύνη... Ειδάλλως, ο κόσμος θα αλλάξει από ανθρώπους όπως ο Πούτιν», συμπλήρωσε.

Παραδέχθηκε πως δεν είναι εύκολο, υπογραμμίζοντας ότι η Μόσχα προσπαθεί με εκστρατείες παραπληροφόρησης να υπονομεύσει τη διεθνή υποστήριξη προς το Κίεβο και κάλεσε τον κόσμο «να μην πιστεύει τα ψέματα που διαδίδει η Ρωσία».
Νωρίτερα σήμερα, κατά την ολιγόωρη επίσκεψή του στις Βρυξέλλες, ο Ζελένσκι κατηγόρησε τον ισχυρό άνδρα του Κρεμλίνου ότι καταβάλει προσπάθειες «προκειμένου να αποτύχει» η σύνοδος κορυφής για την ειρήνη (στην Ουκρανία) που θα φιλοξενηθεί στην Ελβετία και στην οποία η Ρωσία δεν είναι προσκεκλημένη.

«Ο Πούτιν φοβάται πολύ τη σύνοδο κορυφής για την ειρήνη. Επεδίωξε να ναυαγήσει αυτή η σύνοδος και εξακολουθεί να το κάνει», κατήγγειλε ο ουκρανός πρόεδρος, απορρίπτοντας την πρόταση Κίνας και Βραζιλίας να προσκληθεί η Ρωσία σε αυτήν τη σύνοδο.

Προσθήκη σχολίου

Βεβαιωθείτε ότι εισάγετε τις (*) απαιτούμενες πληροφορίες, όπου ενδείκνυται. Ο κώδικας HTML δεν επιτρέπεται.

Cookies make it easier for us to provide you with our services. With the usage of our services you permit us to use cookies.
Ok Decline