Τρίτη 18 Ιουνίου 2024  16:45:01

Βερολίνο: Πρόεδρος της Ακαδημίας των Τεχνών ο συνθέτης Μάνος Τσαγκάρης

Ο γεννημένος στο Ντίσελντορφ συνθέτης, ερμηνευτής κρουστών, εικαστικός καλλιτέχνης και ποιητής θεωρείται από τους σημαντικότερους εκπροσώπους του πειραματικού μουσικού θεάτρου.

Oσυνθέτης, ερμηνευτής κρουστών, εικαστικός καλλιτέχνης και ποιητής Μάνος Τσαγκάρης είναι ο νέος πρόεδρος της Ακαδημίας των Τεχνών στο Βερολίνο, αντικαθιστώντας τη Ζανίν Μεεράπφελ, η οποία συμπλήρωσε το ανώτατο όριο των εννέα ετών στη θέση.
Ο γεννημένος στο Ντίσελντορφ Μάνος Τσαγκάρης θεωρείται από τους σημαντικότερους εκπροσώπους του πειραματικού μουσικού θεάτρου, με διεθνώς αναγνωρισμένα έργα τα οποία έχουν παρουσιαστεί σε σημαντικές σκηνές και φεστιβάλ.

Από το 2016 διευθύνει μαζί με τον Ντάνιελ Οτ την Biennale του Μονάχου για το Νέο Μουσικό Θέατρο, από το 2009 είναι καθηγητής σύνθεσης στην Ανώτατη Σχολή Μουσικής Carl Maria von Weber της Δρέσδης και μέλος της Ακαδημίας Τεχνών του Βερολίνου, στην οποία από το 2011 διευθύνει το Τμήμα Μουσικής.

Ο Μάνος Τσαγκάρης ασχολείται ακόμη με την έρευνα στο πεδίο της σκηνικής ανθρωπολογίας και το 2011 ίδρυσε το Διεθνές Ινστιτούτο για την Καλλιτεχνική Ερευνα (iike.de). Εχει τιμηθεί με πολλά βραβεία, συμπεριλαμβανομένου του Μουσικού Βραβείου Mauricio Kagel, από το Ινστιτούτο Τεχνών της Βόρειας Ρηνανίας – Βεστφαλίας.

Μαζί με τον κ. Τσαγκάρη, η 62η Γενική Συνέλευση των Μελών εξέλεξε τον αρχιτέκτονα, δημοσιογράφο αρχιτεκτονικής, διευθυντή σύνταξης του περιοδικού ARCH+ για την Αρχιτεκτονική και τον Αστισμό και επιμελητή εκθέσεων Αν-Λιν Νγκο, στη θέση του αντιπροέδρου της Ακαδημίας.
Η θητεία του προέδρου και του αντιπροέδρου της Ακαδημίας είναι τριετής και μπορεί να ανανεωθεί έως και δύο φορές.

Προσθήκη σχολίου

Βεβαιωθείτε ότι εισάγετε τις (*) απαιτούμενες πληροφορίες, όπου ενδείκνυται. Ο κώδικας HTML δεν επιτρέπεται.

Cookies make it easier for us to provide you with our services. With the usage of our services you permit us to use cookies.
Ok Decline