Δευτέρα 24 Ιουνίου 2024  14:45:22

Sarah Ferguson: H Δούκισσα του York για τη μάχη της με τον καρκίνο και τη νέα καριέρα στα 64

«Πραγματικά δεν θέλω να κανείς να περάσει όσα πέρασα τα τελευταία χρόνια», δήλωσε μεταξύ άλλων η Δούκισσα του York.

Η Sarah Ferguson έδωσε πρόσφατα συνέντευξη στο αμερικανικό Hello, όπου μίλησε για τη σοβαρή περιπέτεια της υγείας της, αλλά και το γεγονός πως πλέον νιώθει καλύτερα από ποτέ. Τα τελευταία χρόνια δεν ήταν καθόλου εύκολα για την ίδια, αφού διαγνώστηκε με καρκίνο του μαστού, προέβη σε μαστεκτομή και στη συνέχεια ήρθε και η διάγνωση με μελάνωμα. Η έγκυρη διάγνωση όμως, την βοήθησε να θέσει υπό έλεγχο την ασθένεια της, έχοντας διακόψει πλέον τις χημειοθεραπείες και τις αγωγές που χρειάστηκε να λάβει.

Για την περιπέτεια υγείας της, αλλά και την αισιόδοξη ματιά στη ζωή, όπως και για πολλά άλλα, η Ferguson μίλησε ανοιχτά και προκάλεσε ενδιαφέρον διεθνώς.
Η ίδια υπήρξε ειλικρινής με τα παιδιά της από την πρώτη στιγμή, και ενθαρρύνει όλο και περισσότερο κόσμο να μιλάει ανοιχτά για οποιοδήποτε θέμα υγείας αντιμετωπίζει. «Οφείλουμε να είμαστε ανοιχτοί σε θέματα που αφορούν την υγεία μας», δηλώνει αρχικά η ίδια.

«Η περιπέτεια αυτή με ξύπνησε, με ταρακούνησε. Μου έδωσε μια σφαλιάρα και με έκανε να αναρωτηθώ αν θα ξεκινήσω να ζω πραγματικά στα 64 ή αν θα συνεχίζω να μην ζω όπως πραγματικά θέλω».
«Δεν χρειάζεται να είσαι όσα θέλουν οι άλλοι. Άφησε τον εαυτό σου απλά να είναι αυτό που είναι»
«Δεν χρειάζεται να είσαι όσα θέλουν οι άλλοι. Άφησε τον εαυτό σου απλά είναι αυτό που είναι», προσθέτει η δούκισσα του York, θέλοντας να απελευθερώσει όσο περισσότερα άτομα γίνεται μέσα από τα λόγια της.

Ένα από τα πρότυπα της, ήταν η βασίλισσα Ελισάβετ, η οποία της είχε πει πριν πεθάνει, να συνεχίσει να είναι ο εαυτός της, και πως είναι αρκετή. Το γεγονός αυτό παραμένει χαραγμένο μέχρι σήμερα και το αναφέρει στη συνέντευξή της.
Στη συνέχεια, η ίδια θέλησε να περάσει το δικό της μήνυμα για τον καρκίνο και την έγκαιρη διάγνωση. «Πραγματικά δεν θέλω κανείς να περάσει όσα πέρασα τα τελευταία χρόνια. Είτε ψυχικά, είτε σωματικά. Θέλω οι αναγνώστες να έχουν ένα πράγμα στο μυαλό τους. Μην περιμένετε, κάντε όλες τις διαγνωστικές εξετάσεις σας», αναφέρει η Sarah.

Τα τελευταία χρόνια η ίδια έχει επιλέξει έναν πιο ήρεμο τρόπο ζωής, αφιερωμένο στη συγγραφή αλλά και την φιλανθρωπία. Όπως αναφέρει η Δούκισσα του York, θέλει πλέον να πράττει και να ενεργεί σύμφωνα με τις αξίες της. Έντονο είναι και το αποτύπωμά της σε οργανισμούς που ασχολούνται ενεργά με τον καρκίνο σε νέους ανθρώπους.
«Ακόμη και στα εξήντα μου, είμαι χαρούμενη που έχω μια νέα καριέρα. Είμαι περήφανη να πω πως πλέον είμαι συγγραφέας», δηλώνει η Ferguson.

Αξίζει να σημειωθεί πως η Sarah Ferguson, υπήρξε σύζυγος του πρίγκιπα Andrew, ο οποίος είναι ένα από τα τρία παιδιά της βασίλισσας Ελισάβετ. Το βασιλικό ζεύγος χώρισε πριν από πολλά χρόνια και συγκεκριμένα το 1992, με το διαζύγιο να βγαίνει το 1996.

Έκτοτε όμως έχουν καταφέρει να κρατήσουν πολύ καλές σχέσεις, και συναντιούνται για χάρη των δύο παιδιών που έχουν αποκτήσει μαζί, την πριγκίπισσα Βεατρική και την πριγκίπισσα Ευγενία.

Προσθήκη σχολίου

Βεβαιωθείτε ότι εισάγετε τις (*) απαιτούμενες πληροφορίες, όπου ενδείκνυται. Ο κώδικας HTML δεν επιτρέπεται.

Cookies make it easier for us to provide you with our services. With the usage of our services you permit us to use cookies.
Ok Decline