Τετάρτη 19 Ιουνίου 2024  22:12:52

ΣΥΡΙΖΑ: Τεμπονέρας και Κοτσακάς ζητούν «άνοιγμα» σε ΠΑΣΟΚ και Νέα Αριστερά

Διονύσης Τεμπονέρας και Αντώνης Κοτσακάς με κοινή δήλωση-παρέμβαση τους ζητούν από τις ηγεσίες ΣΥΡΙΖΑ – ΠΑΣΟΚ – Νέας Αριστεράς, να ξεκινήσουν άμεσα τον διάλογο για την ανασυγκρότηση της Κεντροαριστεράς και προτείνουν να δημιουργηθεί κοινό «συντονιστικό όργανο με τη συμμετοχή εκπροσώπησης» από στελέχη των τριών κομμάτων.



Πυρά... εκ των έσω στο ΠΑΣΟΚ: Δουδωνής κατά Γιαννακοπούλου - «Είχε έτοιμη δήλωση αμφισβήτησης του Ανδρουλάκη»

Όπως ανέφεραν τα στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ, μια μέρα μετά τις Ευρωεκλογές: «τα χθεσινά αποτελέσματα οδήγησαν πολλά στελέχη, του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ, του ΠΑΣΟΚ-ΚΙΝΑΛ, της ΝΕΑΣ ΑΡΙΣΤΕΡΑΣ και λοιπών, να διατυπώσουν δημόσια θετική γνώμη" για τη διαμόρφωση συνθηκών ανασύνθεσης του ευρύτερου αριστερού και προοδευτικού χώρου". Μια προσπάθεια που όπως αναφέρουν είχαν προσπαθήσει να "ζεστάνουν" πρν από μήνες, αλλά ακυρώθηκε κατά την προεκλογική περίοδο».
Τεμπονέρας και Κοτσακάς τονίζουν επίσης ότι «δεν μπορεί να αφεθούμε σε προσωπικές στρατηγικές, σχεδιασμούς και επιδιώξεις επί μέρους προσώπων».

Η κοινή δήλωση Τεμπονέρα – Κοτσακά

«Το αποτέλεσμα των ευρωεκλογών με την πρωτοφανή αποχή, την ενίσχυση της ακροδεξιάς και τις ευρύτερες εξελίξεις στην Ευρώπη, προδιαγράφει συνθήκες δυστοπίας για την ελληνική κοινωνία.
Είναι η ώρα όλοι, πολίτες και πολιτικοί, να συνειδητοποιήσουμε τις ευθύνες μας απέναντι στη χώρα και στο λαό. Δεν μπορεί να αφεθούμε σε προσωπικές στρατηγικές, σχεδιασμούς και επιδιώξεις επί μέρους προσώπων.
Πριν από μήνες είχαμε αναλάβει πρωτοβουλία (βλ. εκδήλωση στο θέατρο ΑΛΦΑ) επιδιώκοντας τη διαμόρφωση συνθηκών ανασύνθεσης του ευρύτερου αριστερού και προοδευτικού χώρου. Είναι προφανές, ότι η προεκλογική περίοδος ακύρωσε αυτήν την προσπάθεια.

Προσθήκη σχολίου

Βεβαιωθείτε ότι εισάγετε τις (*) απαιτούμενες πληροφορίες, όπου ενδείκνυται. Ο κώδικας HTML δεν επιτρέπεται.

Cookies make it easier for us to provide you with our services. With the usage of our services you permit us to use cookies.
Ok Decline