Τετάρτη 19 Ιουνίου 2024  22:23:56

Ευρωεκλογές 2024: Ποιοι είναι οι έξι ευρωβουλευτές που έχασαν την έδρα τους στην Ευρωβουλή

Μετά και την ολοκλήρωση της καταμέτρησης των ψήφων από το σύνολο των εκλογικών τμημάτων για τις Ευρωεκλογές «κλείδωσαν» τα ονόματα των 21 ευρωβουλευτών που θα εκπροσωπήσουν την Ελλάδα στο Ευρωκοινοβούλιο.

Ωστόσο, από τους εκλεγμένους ευρωβουλευτές απουσιάζουν τα ονόματα έξι Ευρωβουλευτών, οι οποίοι δεν κατάφεραν να ανανεώσουν τη θητεία τους στο ευρωπαϊκό κοινοβούλιο.
Ποιοι έχασαν τη θέση τους στην Ευρωβουλή
Ο Θοδωρής Ζαγοράκης δεν κατάφερε την επανεκλογή του στην Ευρωβουλή. Ο ευρωβουλευτής της ΝΔ το 2019 μπήκε στη μάχη της κάλπης φέτος παίρνοντας μεταγραφή στο ΠΑΣΟΚ. Ωστόσο οι 57.052 σταυροί που συγκέντρωσε δεν έφταναν για να επανεκλεγεί καθώς ο Σάκης Αρναούτογλους, ο οποίος ήταν ο τρίτος και τελευταίος ευρωβουλευτής που εξέλεξε το ΠΑΣΟΚ συγκέντρωσε 90.719 σταυρούς.

Εκτός Ευρωβουλής έμεινε και ο Στέλιος Κούλογλου. Ο ευρωβουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ το 2019 έθεσε υποψηφιότητα με τη Νέα Αριστερά, ωστόσο κόμμα δεν κατάφερε να μπει στην Ευρωβουλή.
Την ίδια στιγμή, ο Στέλιος Κυμπουρόπουλος δεν ανανέωσε τη θητεία του αφού έμεινε στην 8η θέση της σταυροδοσίας της ΝΔ, όπως επίσης και η Μαρία Σπυράκη, η οποία κατέλαβε 109.579 σταυρούς.

Ο Πέτρος Κόκκαλης υπήρξε ευρωβουλευτής το 2019 με τον ΣΥΡΙΖΑ, όμως αποχώρησε και πριν από μερικούς μήνες ίδρυσε το κόμμα «ΚΟΣΜΟΣ» με το οποίο κατέβηκε στις ευρωεκλογές, αλλά δεν κατάφερε να εκλεγεί ξανά.
Τέλος, εκτός Ευρωβουλής έμεινε και ο Αλέξης Γεωργούλης. Ο γνωστός ηθοποιός, που είχε εκλεγεί με τον ΣΥΡΙΖΑ το 2019 φέτος «κατέβηκε» με το Πράσινο Κίνημα. Ωστόσο το χαμηλό ποσοστό του κόμματος και οι 3.974 σταυροί που πήρε ο Αλέξης Γεωργούλης, δεν του επέτρεψαν να επανεκλεγεί.

Προσθήκη σχολίου

Βεβαιωθείτε ότι εισάγετε τις (*) απαιτούμενες πληροφορίες, όπου ενδείκνυται. Ο κώδικας HTML δεν επιτρέπεται.

Cookies make it easier for us to provide you with our services. With the usage of our services you permit us to use cookies.
Ok Decline