Τετάρτη 19 Ιουνίου 2024  22:27:22

Εκλογές: «Στις Σέρρες το υψηλότερο ποσοστό σε όλη τη Μακεδονία» – Πανηγυρικός τόνος από τον Κώστα Αχ. Καραμανλή

Η κατάρρευση του ποσοστού της Νέας Δημοκρατίας πανελλαδικά δεν πτόησε ιδιαίτερα τον Κώστα Αχιλλέα Καραμανλή. Ο «γαλάζιος» βουλευτής και πρώην υπουργός παραιτήθηκε μετά το δυστύχημα των Τεμπών αναλαμβάνοντας την «πολιτική ευθύνη».

Μετά την εκλογικό στραπάτσο του κυβερνώντος κόμματος εστίασε στην πέμπτη κατά σειρά νίκη της Νέας Δημοκρατία που «απέδειξε ότι η μεγάλη κεντροδεξιά παράταξη παραμένει η κυρίαρχη πολιτική και ευρωπαϊκή δύναμη της χώρας».
Στις Σέρρες, «οι πολίτες έδωσαν στη Νέα Δημοκρατία το υψηλότερο ποσοστό σε όλη τη Μακεδονία και ένα από τα υψηλότερα πανελλαδικά», έγραψε.

«Οφείλουμε πιο έντονα, πιο τολμηρά και πιο γρήγορα να υλοποιήσουμε τις πολιτικές που έχουμε υποσχεθεί»
Στη συνέχεια επικαλέστηκε όσα είπε και ο ίδιος ο πρωθυπουργός, «δεν φτάσαμε στον αριθμητικό στόχο που είχαμε θέσει γι' αυτές τις Ευρωεκλογές. Κάτι που σημαίνει ότι οφείλουμε πιο έντονα, πιο τολμηρά και πιο γρήγορα να υλοποιήσουμε τις πολιτικές που έχουμε υποσχεθεί, προς όφελος των πολιτών».
Με πυξίδα την Ευρώπη «είμαστε αποφασισμένοι να κρατήσουμε τη χώρα σταθερά σε αυτή την κατεύθυνση»
Εμφανίστηκε επικριτικός καθώς «υπάρχουν και περιθωριακές δυνάμεις που έχουν στόχο να επαναφέρουν την ακρότητα, την πόλωση και την τοξικότητα στην πολιτική ζωή του τόπου» χωρίς να αγνοεί πως «η αποχή αφήνει χώρο στην πολιτική ασυδοσία».

Κλείνοντας σημειώνει πως «το καλοκαίρι του 1974 ο Κωνσταντίνος Καραμανλής επέστρεψε στην Ελλάδα και έβαλε τα θεμέλια της Δημοκρατίας μας με πυξίδα την Ευρώπη.
Εμείς στη Νέα Δημοκρατία, είμαστε αποφασισμένοι να κρατήσουμε τη χώρα σταθερά σε αυτή την κατεύθυνση».
Νέα δικογραφία στη Βουλή

Στο μεταξύ, στη Βουλή διαβιβάστηκε νέα δικογραφία για την τραγωδία των Τεμπών ύστερα από σχετική μήνυση συγγενών θυμάτων που αναφέρεται και σε πολιτικά πρόσωπα. Σύμφωνα με πληροφορίες η δικογραφία σχηματίστηκε μετά από ένδικα μέσα που κίνησαν από κοινού γονείς και σύντροφος θύματος κατά των πρώην υπουργών, Κώστα Αχ. Καραμανλή και του Μιχάλη Παπαδόπουλου, για την κατηγορία της παράβασης καθήκοντος.

Προσθήκη σχολίου

Βεβαιωθείτε ότι εισάγετε τις (*) απαιτούμενες πληροφορίες, όπου ενδείκνυται. Ο κώδικας HTML δεν επιτρέπεται.

Cookies make it easier for us to provide you with our services. With the usage of our services you permit us to use cookies.
Ok Decline