Πέμπτη 27 Ιουνίου 2024  20:49:29

Ο εξάδελφος Γιώργος Τσίπρας ξύνει την γκλίτσα της διαγραφής – «Προκαλεί αηδία ο νέος ΣΥΡΙΖΑ»

Η «σκούπα» Κασσελάκη αφήνει σκόνη - Μείον το ταμείο στον ΣΥΡΙΖΑ. Από διευθυντής της Κοινοβουλευτικής ομάδας στη μάχη χαρακωμάτων με τον Στέφανο Κασσελάκη - Το παρελθόν και η αιχμηρή ανάρτηση.

Όχι μία, αλλά τουλάχιστον δύο φορές σε κομβικές στιγμές ο Γιώργος Τσίπρας φρόντισε να δώσει την ευκαιρία και μαζί πίστωση χρόνου στον Στέφανο Κασσελάκη.

Τόσο κατά τη διάρκεια της εσωκομματικής διαδικασίας για την ανάδειξη προέδρου στον ΣΥΡΙΖΑ όσο και στο Συνέδριο του Φλεβάρη ο έμπειρος πολιτικός ήταν εξ αυτών που είχαν διαδραματίσει ρόλο στις εξελίξεις.
Αρχικά ανήκε στην ομάδα των τριάντα μελών της Κεντρικής Επιτροπής που είχαν υπογράψει την υποψηφιότητα του νυν αρχηγού προκειμένου να αποκτήσει την απαιτούμενη νομιμότητα συμμετοχής. Εκ των υστέρων μάλιστα ανέλαβε το πόστο του διευθυντή της κοινοβουλευτικής ομάδας προκειμένου να λειτουργεί ως ο συνδετικός κρίκος μεταξύ Κουμουνδούρου και Βουλής.

Θεωρείτο τότε εκ των «στρατηγών». Ειδάλλως δεν θα είχε ταχθεί υπέρ του «διαζυγίου» με τα διαφωνούντα μέλη στην επεισοδιακή Κεντρική Επιτροπή του Νοεμβρίου, λέγοντας αταλάντευτα πως «είναι αναγκαίο να χωρίσουμε».
Ακολούθως δε, ως ισότιμο μέλος της «τριανδρίας» Σωκράτη Φάμελλου και Νίκου Παππά, φρόντισε να εξισορροπήσει τις δύο ισχυρές τάσεις του Συνεδρίου έτσι ώστε ν' αποτραπεί άλλη μια περιδίνηση με ανυπολόγιστες συνέπειες για τις Ευρωεκλογές που έρχονταν.

Η αποστασιοποίηση, η απόλυση και η απειλή διαγραφής

Προτού όμως συμπληρωθούν εννέα μήνες από την εκλογή Κασσελάκη ο Γιώργος Τσίπρας βρίσκεται στο σημείο να χαρακτηρίζει «επικίνδυνα» και «πολύ λίγα» τα «νέα αφεντικά» της Κουμουνδούρου έχοντας περάσει ολοκληρωτικά στην άλλη όχθη του ποταμού. Ειδάλλως δεν θα έλεγε άφοβα πως το «ήθος του νέου ΣΥΡΙΖΑ» προκαλεί «το λιγότερο αηδία».

Αφορμή για το ξέσπασμα σε συνέχειες αποτέλεσε η απόλυσή του από τον ρόλο του συνεργάτη, την οποία ο ίδιος χρεώνει στο γεγονός πως δεν υιοθετεί την προεδρική γραμμή. Είχε την ίδια τύχη με άλλα στελέχη όπως ο Διονύσης Τεμπονέρας και Θανάσης Θεοχαρόπουλος.

Σίγουρα πάντως είχαν μεσολαβήσει κι άλλα, αρκετά, επεισόδια δεδομένου πως το τελευταίο τρίμηνο έχει λάβει αποστάσεις από την ηγετική ομάδα. Ενίοτε ασκούσε δημόσια κριτική, για όσα κατά καιρούς έλεγε ο πρόεδρος (θαύματα στη βάπτιση κλπ), ενώ η παρουσία του στο ευρωψηφοδέλτιο δεν διαφημίστηκε ιδιαιτέρως, με αποτέλεσμα να μην εκλεγεί. Ήταν εμφανές από καιρό πως το γυαλί είναι ραγισμένο.
Πλέον ο Γιώργος Τσίπρας φλερτάρει με την παραπομπή του στα πειθαρχικά όργανα του κόμματος, από τη στιγμή που μέσα από ανάρτησή του όχι μόνο χαρακτηρίζει απολύτως ψευδή και άθλια όλα όσα ισχυρίστηκε η εκπρόσωπος του κόμματος, κα. Βούλα Κεχαγιά, αλλά αμφισβητεί ανοικτά ακόμη και την προκριματική διαδικασία ανάδειξης των υποψηφίων Ευρωβουλευτών.

«Κατασκευές νοσηρών εγκεφάλων – Αηδία προκαλεί ο νέος ΣΥΡΙΖΑ»

Όπως έγραψε χαρακτηριστικά, «όλα όσα της είπαν να δηλώνει και με αφορούν είναι απολύτως ψευδή. Το γνωρίζει και η ίδια. Οι αθλιότητες για «αργομισθία», για δήθεν αίτημά μου για «κατ' εξαίρεση μισθοδοσία», για δήθεν αίτημά μου για «ασφαλιστική κάλυψη» κλπ, είναι εκ των υστέρων κατασκευές νοσηρών εγκεφάλων. Θα ήταν απλώς για γέλια αν δεν σηματοδοτούσαν το ήθος του «νέου ΣΥΡΙΖΑ» της Κουμουνδούρου που προκαλεί το λιγότερο αηδία».
Κατά τον Γ. Τσίπρα, «είμαι εσωκομματικά «κομμένος» εδώ και πολλούς μήνες όχι γιατί ασκούσα εσωκομματική αντιπολίτευση αλλά γιατί απλώς δεν ανήκω και δεν ανήκα ποτέ μου στους «Πετάει ο γάιδαρος; Πετάει!». Εκεί καταντήσαμε».

Συνέχισε δε υπογραμμίζοντας πως «το γνωρίζει και η κ. Βούλα Κεχαγιά. Ότι το «κόψιμό» μου θα το ακολουθούσε η επιχείρηση δολοφονίας χαρακτήρα, ήταν επίσης αναμενόμενο. Ότι αυτή η επιχείρηση είναι τόσο παιδαριώδης και πρόδηλα στον καθένα κακεντρεχής, απλώς δείχνει την ποιότητα των νέων αφεντικών της Κουμουνδούρου. Και επικίνδυνοι και πολύ «λίγοι».

«Αναμένω ακόμη, όπως και άλλοι συνυποψήφιοι και ψηφοφόροι, τα αναλυτικά αποτελέσματα των προκριματικών εκλογών του ΣΥΡΙΖΑ. Οι πρώτες παγκοσμίως «εκλογές» για τις οποίες δεν ανακοινώθηκαν αποτελέσματα, παρά μόνο μια στεγνή ανακοίνωση για το ποιοι προκρίνονται, κατά το «πίστευε και μη ερεύνα». Κι αυτό, την ίδια στιγμή που ο ΣΥΡΙΖΑ, σωστά, ζητά περισσότερη διαφάνεια από την κυβέρνηση, αλλά και διεθνείς παρατηρητές για τις εκλογές στην Ελλάδα...» κατέληξε ο ξάδερφος του πρώην πρωθυπουργού.

Προσθήκη σχολίου

Βεβαιωθείτε ότι εισάγετε τις (*) απαιτούμενες πληροφορίες, όπου ενδείκνυται. Ο κώδικας HTML δεν επιτρέπεται.

Cookies make it easier for us to provide you with our services. With the usage of our services you permit us to use cookies.
Ok Decline