Παρασκευή 28 Ιουνίου 2024  03:44:43

Οι κρατήσεις για του Αγίου Πνεύματος

Σύμφωνα με τα στοιχεία οι κρατήσεις στα ξενοδοχεία για το τριήμερο του Αγίου Πνεύματος 22 – 24 Ιουνίου φτάνουν στο 75 με 80%.

Προορισμοί κοντά στην Αθήνα, όπως είναι τα νησιά του Αργοσαρωνικού, αλλά και προορισμοί που φτάνει κανείς οδικώς, φαίνεται πως έχουν την τιμητική τους.

Από την μία πλευρά, τα κοντινά νησιά προσφέρονται για μία σύντομη απόδραση των κατοίκων της πρωτεύουσας και από την άλλη οι ταξιδιώτες σε οδικούς προορισμούς δεν έχουν τη επιβάρυνση των υψηλών και φέτος ακτοπλοϊκών εισιτηρίων, με αποτέλεσμα να ανεβαίνουν στις προτιμήσεις τους, για το πρώτο τριήμερο του καλοκαιριού.
Αν και ακόμα τα ποσοστά προκρατήσεων δεν αγγίζουν το 90%, παράγοντες της αγοράς εκτιμούν ότι οι πληρότητες θα προσεγγίσουν σε αρκετές περιοχές το 100%, ειδικά στους κοντινούς παραθαλάσσιους προορισμούς της ηπειρωτικής Ελλάδας χιλιομετρικής απόστασης 2-2,5 ωρών από τα μεγάλα αστικά κέντρα αλλά και τα κοντινά νησιά στην Αττική.

Οι προτιμήσεις

Από την ανάλυση των στοιχείων προκύπτει πως ψηλά στις προτιμήσεις βρίσκονται τα κοσμοπολίτικα νησιά του Αργοσαρωνικού (Υδρα και Σπέτσες), των Κυκλάδων (Τήνος, Μύκονος και Σαντορίνη αλλά και η Κέα), ενώ ακολουθούν από πολύ κοντά Πάρος και Νάξος.
Η Ύδρα και Σπέτσες έχουν 94% και 73% αντίστοιχα πληρότητα, ενώ ακολουθούν η Νάξος με 88%, η Κύθνος με 86%, η Αίγινα με 84%. Ενδεικτικά το κόστος μίσθωσης για 3 διανυκτερεύσεις στις Σπέτσες κυμαίνεται από 605 ευρώ, ενώ στην Ύδρα από 740 ευρώ.

Εξίσου καλή είναι η εικόνα για τα νησιά του Ιονίου, ενώ κινητικότητα παρατηρείται και σε προορισμούς της ηπειρωτικής Ελλάδας, όπως το Ναύπλιο, η Ναύπακτος, η Καλαμάτα, το Ξυλόκαστρο και τα Καμένα Βούρλα.
Για παράδειγμα, από τις 21 έως τις 24 Ιουνίου το κόστος διανυκτέρευσης σε διαμερίσματα ή αυτοτελείς κατοικίες με δύο υπνοδωμάτια στην Καλαμάτα ξεκινά από 266 ευρώ και οι προ-κρατήσεις αυτή τη στιγμή αγγίζουν το 80%, ενώ για το Ναύπλιοτο κόστος αυξάνει ελαφρώς καθώς ξεκινά από 269 ευρώ και ακόμη θα βρει κανείς διαθέσιμα καταλύματα καθώς οι προ-κρατήσεις καλύπτουν το 67%.

Προσθήκη σχολίου

Βεβαιωθείτε ότι εισάγετε τις (*) απαιτούμενες πληροφορίες, όπου ενδείκνυται. Ο κώδικας HTML δεν επιτρέπεται.

Cookies make it easier for us to provide you with our services. With the usage of our services you permit us to use cookies.
Ok Decline