Παρασκευή 12 Ιουλίου 2024  16:14:08

Χ. Δούκας: Ανοίγει ο δρόμος για την κατασκευή του νέου γηπέδου του Παναθηναϊκού

Ως ένα από τα πιο σημαντικά βήματα που έχουν γίνει για την έναρξη της κατασκευής του νέου γηπέδου του Παναθηναϊκού στον Βοτανικό, αντιμετωπίζει ο Χάρης Δούκας την έγκριση της πρότασης χρηματοδότησης που υπέβαλε ο Δήμος Αθηναίων στο υπουργείο Περιβάλλοντος και Ενέργειας.

Το ΥΠΕΝ ενέταξε την κατασκευή του γηπέδου στο Τομεακό Πρόγραμμα Ανάπτυξης, στο πλαίσιο του Εθνικού Προγράμματος Ανάπτυξης για την προγραμματική περίοδο 2021-2025, απόφαση η οποία εξασφαλίζει χρηματοδότηση ύψους 115 εκατομμυρίων ευρώ και δίνει το «πράσινο φως» στον Δήμο Αθηναίων να προχωρήσει άμεσα στην υλοποίηση της κατασκευής του γηπέδου, συνολικής έκτασης 33,6 στρεμμάτων.

«Το νέο υπερσύγχρονο γήπεδο του Παναθηναϊκού αποτελεί μία δέσμευση που έχουμε αναλάβει απέναντι στους χιλιάδες φιλάθλους του, αλλά και στους κατοίκους της περιοχής του Βοτανικού, που θα δουν την περιοχή τους να αναβαθμίζεται», δήλωσε ο δήμαρχος Αθηναίων και πρόσθεσε:
«Η εξασφάλιση αυτής της χρηματοδότησης από το υπουργείο Περιβάλλοντος και Ενέργειας, μετά την υποβολή της σχετικής πρότασης από τη γενική γραμματεία του δήμου και με την τεχνική υποστήριξη της ΕΑΤΑ, ανοίγει τον δρόμο ώστε να ξεκινήσει το κυρίως έργο της κατασκευής του γηπέδου και να προχωρήσει η υλοποίηση αυτού του μεγάλου έργου».

Το έργο επιβλέπει η αρμόδια Τεχνική Υπηρεσία του Δήμου Αθηναίων με την υποστήριξη της Εταιρείας Ανάπτυξης και Τουριστικής Προβολής του δήμου.

Προσθήκη σχολίου

Βεβαιωθείτε ότι εισάγετε τις (*) απαιτούμενες πληροφορίες, όπου ενδείκνυται. Ο κώδικας HTML δεν επιτρέπεται.

Cookies make it easier for us to provide you with our services. With the usage of our services you permit us to use cookies.
Ok Decline