Δευτέρα 1 Ιουλίου 2024  07:39:18

Νέες κινήσεις για τις υποκλοπές

Είναι σαφές ότι οι κινήσεις του αντεισαγγελέα Αχιλλέα Ζήση στην έρευνα των υποκλοπών μπορούν να ανοίξουν νέο κύκλο εξελίξεων στον δρόμο για την ολοκλήρωση της δικογραφίας.

Σημειώνω δυο κινήσεις που μου επεσήμαναν νομικές πηγές μου με άμεση γνώση της υπόθεσης. Η πρώτη είναι ότι, δεδομένου πως η ΕΥΠ είναι ελεγχόμενη, οι θιγόμενοι σκοπεύουν να ζητήσουν από τον αντεισαγγελέα να μην αρκεστεί στα στοιχεία που του έδωσε (αν και ό,τι έδωσε), αλλά να τα διασταυρώσει με τα στοιχεία που κρατούν οι τηλεφωνικοί πάροχοι.

Κι αυτό διότι η ΕΥΠ στο παρελθόν δεν είχε δείξει καμία προθυμία να παραδώσει τα ψηφιακά αρχεία που κατέγραφαν τις παρακολουθήσεις και τις δραστηριότητες των επίμαχων τηλεφωνικών συνδέσεων. Οπως μου εξηγούσε η πηγή μου, από τους παρόχους μπορούν να επαληθευτούν τα στοιχεία που έδωσε η ΕΥΠ στον αντεισαγγελέα μιας και, στο παρελθόν, η υπηρεσία είχε αρνηθεί να δώσει πρόσβαση στην ΑΔΑΕ για να κάνει τεχνικό έλεγχο σε αυτά, επικαλούμενη ως και καταστροφή τους...

Προσθήκη σχολίου

Βεβαιωθείτε ότι εισάγετε τις (*) απαιτούμενες πληροφορίες, όπου ενδείκνυται. Ο κώδικας HTML δεν επιτρέπεται.

Cookies make it easier for us to provide you with our services. With the usage of our services you permit us to use cookies.
Ok Decline