Δευτέρα 1 Ιουλίου 2024  07:39:38

Διά χειρός Βαρώτσου στο Πεντάγωνο

Με ένα έργο του κορυφαίου γλύπτη Κώστα Βαρώτσου, δημιουργού του «Δρομέα», θα επενδυθεί η πρόσοψη του Γενικού Επιτελείου Στρατού.

Πρόκειται ουσιαστικά για μια μεταλλική «επιδερμίδα» που θα ντύσει την πρόσοψη του κτιρίου, σε μέγεθος άκρως εντυπωσιακό (περί τα 300 μέτρα μήκος και πάνω από 24 μέτρα ύψος, μου λένε). Εκτός, μάλιστα, από αυτή την παρέμβαση ο γλύπτης θα προσφέρει και ένα έργο για τον περιβάλλοντα χώρο του ΓΕΣ, όπου θα τοποθετηθεί ένα γυάλινο πέταλο – στο στυλ των γνωστών «Λαβυρίνθων» του Βαρώτσου – πάνω στο οποίο θα είναι χαραγμένα τα ονόματα 60.000 πεσόντων όλων των πολέμων από ιδρύσεως του ελληνικού κράτους.

Κι επειδή η περιγραφή προφανώς αδικεί το όραμα του καλλιτέχνη, τα πλήρη σχέδια θα παρουσιαστούν σήμερα, Τετάρτη, σε ειδική εκδήλωση στη Λέσχη Αξιωματικών Ενόπλων Δυνάμεων. Ενώ το ολοκληρωμένο έργο θα είναι έτοιμο να αποκαλυφθεί, καλώς ερχόντων των πραγμάτων, τον προσεχή Σεπτέμβριο.

Προσθήκη σχολίου

Βεβαιωθείτε ότι εισάγετε τις (*) απαιτούμενες πληροφορίες, όπου ενδείκνυται. Ο κώδικας HTML δεν επιτρέπεται.

Cookies make it easier for us to provide you with our services. With the usage of our services you permit us to use cookies.
Ok Decline