Δευτέρα 17 Ιουνίου 2024  01:58:41

Τα σκοτεινά σχέδια από τις ΗΠΑ εναντίον της Τράπεζας Πειραιώς, να πάψει να είναι αυτονόμη και ελληνική. Η περικύκλωση μέσω παραγόντων της κυβέρνησης και του ΤΧΣ. Κύριο

-Τα παρασκήνια εναντίον της μεγαλύτερης ελληνικής τράπεζας και οι μεθοδεύσεις για την καθυπόταξή της. Η σθεναρή αντίσταση της ηγεσίας Σάλλα.

Το παιχνίδι, καθαρά κερδοσκοπικό, έχει αρχίσει να γίνεται χοντρό. Πιεστικό και επικίνδυνο με την επικουρία διαφόρων συμφερόντων και μεσολαβητών. Οι Ευρωπαίοι φέρονται να πιάστηκαν στον ύπνο - Στήριξαν έμπρακτα το τραπεζικό σύστημα της Ελλάδας με κεφάλαια και ρευστότητα και τους τα πήραν από την πίσω πόρτα οι Αμερικάνοι και μάλιστα ένα hedge fund - Πού αποβλέπει ο κύριος Blades του Paulson Co;

Η προϊστορία είναι γνωστή και αποκαλυπτική. Με στημένο κόλπο επιχειρήθηκε ανεπιτυχώς τον Νοέμβριο να οδηγηθεί σε resolution (εκκαθάριση) η Τράπεζα Πειραιώς, η μεγαλύτερη τράπεζα στην Ελλάδα. Με τον τρόπο αυτό επιδίωκαν κάποιοι να ελέγξουν άμεσα ένα μεγάλο κομμάτι της ελληνικής οικονομίας και της εγχώριας επιχειρηματικότητας. Η άμεση κινητοποίηση της διοίκησης της τράπεζας τους χάλασε ωστόσο τα καταστροφικά σχέδια.

Το Hedge Fund και οι συνεργάτες του, γράφει το Πρώτο Θέμα, που πρωταγωνίστησαν σε αυτή την ιστορία, αφού έχασαν την μάχη του Νοεμβρίου, μπήκαν στη συνέχεια στη μάχη για να αποσπάσουν τον έλεγχο της Τράπεζας Πειραιώς μέσω του απόλυτου ελέγχου του Διοικητικού Συμβουλίου. Εγκαταστάθηκαν ουσιαστικά στην Αθήνα, εξασφάλισαν «συνεννόηση» με ορισμένους άλλους θεσμικούς επενδυτές και, με συνεχή ραντεβού και γεύματα με στελέχη και μέλη αρμόδιων φορέων, προσπαθούν να μετατρέψουν το ΤΧΣ και την κυβέρνηση σε απλούς θεατές και να επιβάλουν αν και μειοψηφία τα συμφέροντά τους.

Πού αποβλέπουν ο κύριος Blades του Paulson Co. και οι άλλοι της παρέας; Στον έλεγχο της «Πειραιώς», για να διαχειριστούν ανενόχλητοι τα 90 δις. των assets της Τράπεζας και να ελέγξουν την τύχη των ελληνικών επιχειρήσεων;

Άμυνα έως τώρα φαίνεται να παίζει το Διοικητικό Συμβούλιο και ο Πρόεδρος της Τράπεζας Πειραιώς Μ. Σάλλας. Αλλά μέχρι πότε θα αντέξουν την πίεση και τις μεθοδεύσεις της μειοψηφικής μετοχικά, αλλά έντονα κινητοποιημένης αυτής ομάδας;

Ας πάρουμε τη περίπτωση ότι περνά στα χέρια ενός Hedge Fund (Paulson) η Διοίκηση της Τράπεζας Πειραιώς. Πως θα ερμηνευτεί ότι έγινε τέτοιος αφελληνισμός; Δηλαδή πως χάθηκε ο έλεγχος και η Διοίκηση της μεγαλύτερης ελληνικής τράπεζας; Αυτό σημαίνει ότι κονδύλια ευρωπαϊκά και επενδύσεις θα ελέγχονται πλέον από το Paulson Fund.

Δυστυχώς φαίνεται ότι το αποτέλεσμα αυτό ήταν προϊόν παρασκηνιακής μεθόδευσης. Οι Ευρωπαίοι πιάστηκαν πάλι στον ύπνο. Στήριξαν έμπρακτα το τραπεζικό σύστημα της Ελλάδας με κεφάλαια και ρευστότητα και τους τα πήραν από την πίσω πόρτα οι Αμερικάνοι και μάλιστα ένα Hedge Fund! Δεν έχουν, όμως, υπολογίσει τη δύναμη της μεγαλύτερης ελληνικής τράπεζας όσων τη διοικούν και όσων τη στηρίζουν με την εμπιστοσύνη τους.

Προσθήκη σχολίου

Βεβαιωθείτε ότι εισάγετε τις (*) απαιτούμενες πληροφορίες, όπου ενδείκνυται. Ο κώδικας HTML δεν επιτρέπεται.

Πολυμέσα

Cookies make it easier for us to provide you with our services. With the usage of our services you permit us to use cookies.
Ok Decline