Παρασκευή 29 Μαρτίου 2024  06:36:49

Τώρα, ο αδιάλλακτος κ. Κατρούγκαλος δηλώνει ότι κόβονται οι συντάξεις άνω των 1.300 ευρώ (ως άθροισμα κύριας και επικουρικής σύνταξης). Μέχρι πρόσφατα διαβεβαίωνε ότι δεν θα δεχθεί καμμία μείωση σε καμμία σύνταξη. Κύριο

Μάλιστα καυτηρίαζε βουλευτές και στελέχη της Αντιπολίτευσης αλλά και ΜΜΕ και σχολιαστές, που διαβεβαίωναν ότι δεν είναι εξασφαλισμένη η σταθερότητα των συντάξεων από την Κυβέρνηση και ότι μάλλον θα αποδεχθεί νέες μειώσεις.

Στο ίδιο μοτίβο διαβεβαιώσεων ,που αποδείχτηκαν ψεύτικες, και ο υφυπουργός κ.Πετρόπουλος
Συγκεκριμένα, μετά από πλήρη αναδίπλωση, νέα «κόκκινη» γραμμή για τις συντάξεις έθεσε ο υπουργός Εργασίας Γιώργος Κατρούγκαλος, κάνοντας λόγο για προστασία όσων έχουν αθροιστικά αποδοχές μέχρι 1.300 ευρώ.

Προαναγγέλλοντας έτσι μειώσεις σε όσους εισπράττουν πάνω από 1.300 ως άθροισμα της κύριας και της επικουρικής σύνταξης Με συνέπεια να πετσοκόψουν και τις δύο συντάξεις, ακόμα και εάν η δεύτερη είναι 200 ή 300 ευρώ μόνο..

Ξεθώριασε η υποτιθέμενη «κόκκινη» γραμμή του Πρωθυπουργού, της Κυβέρνησης και του υπουργού Εργασίας
Νέα «κόκκινη» γραμμή για τις συντάξεις, υποχωρητική και συμβιβασμού με τις εντολές της Τρόικας έθεσε ο υπουργός Εργασίας Γιώργος Κατρούγκαλος, κάνοντας λόγο για προστασία όσων έχουν αθροιστικά αποδοχές μέχρι 1.300 ευρώ. Εμμέσως δηλαδή, και σύντομα σχετικά ως προς τον χρόνο ο κ. Κατρούγκαλος προαναγγέλλει περικοπές και μειώσεις σε όσους εισπράττουν πάνω από 1.300 ως άθροισμα της κύριας και της επικουρικής σύνταξης.

Αυτό το κριτήριο, καθώς και το ποσοστό αναπλήρωσης, θα ληφθούν υπόψη στο ύψος της περικοπής των επικουρικών συντάξεων.

«Είναι απόλυτη "κόκκινη" γραμμή», τόνισε, μιλώντας στην εκπομπή του Κ. Αρβανίτη «στο κόκκινο», «ότι δεν πρόκειται να υπάρξουν μειώσεις για όσους έχουν συντάξιμες αποδοχές μέχρι 1.300 ευρώ, με τις κύριες συντάξεις να μην υφίστανται καμία μείωση και τις επικουρικές να προστατεύονται στοχευμένα».

Η επικουρική δεν είναι μόνο θέμα ποσού αλλά και συντελεστή αναπλήρωσης, όπως είπε. Για περιπτώσεις όπου έχουν καταβληθεί πολύ υψηλές εισφορές δεν είναι άδικο να υπάρχουν υψηλότερες αποδοχές, σημείωσε.

Ο κ. Κατρούγκαλος χαρακτήρισε αναγνωριστική την χθεσινή συνάντηση με τους θεσμούς, επισημαίνοντας: «Ήταν περίπου όπως τα περιμέναμε καθώς επιβεβαιώθηκε η διαφοροποίηση του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου από τους Ευρωπαίους, όσον αφορά την εκτίμηση για το δημοσιονομικό κενό που θα προκύψει».

Μεγάλες αποκλίσεις σύμφωνα με τον υπουργό Εργασίας, σημειώνονται στα εξής θέματα:

- Στον χαρακτήρα του ασφαλιστικού συστήματος, καθώς οι δανειστές προωθούν την αναλογικότητα, ενώ η ελληνική πλευρά την αναδιανεμητικότητα, την εθνική σύνταξη και τους συντελεστές αναπλήρωσης.

- Στη ρύθμιση των θεμάτων της προσωπικής διαφοράς στις συντάξεις, όπου όπως είπε, «τα καλά νέα είναι ότι δεν θα μειωθούν κύριες συντάξεις»

- Στη συζήτηση των συμπληρωματικών βελτιώσεων που προωθεί η κυβέρνηση για τους αγρότες, τους επιστήμονες και τους ελεύθερους επαγγελματίες.

Παράλληλα, ο υφυπουργός Εργασίας Τάσος Πετρόπουλος απέκλεισε το ενδεχόμενο μείωσης των συντάξεων μέχρι και 1.200 ευρώ.
Μιλώντας στον Real Fm, ο κ. Πετρόπουλος τόνισε: «Επειδή ο κύριος όγκος των συντάξεων είναι μέχρι 1.200 ευρώ, δεν μπορούμε να σε καμία περίπτωση να μιλάμε για περικοπή των κύριων συντάξεων. Οι δανειστές ζητούν αιματοκύλισμα των συντάξεων». Και επεσήμανε ότι ισχύει η κόκκινη γραμμή της κυβέρνησης να μην κοπούν οι κύριες συντάξεις. Κ άτι, το οποίο είναι γενικό και αόριστο.

 

Προσθήκη σχολίου

Βεβαιωθείτε ότι εισάγετε τις (*) απαιτούμενες πληροφορίες, όπου ενδείκνυται. Ο κώδικας HTML δεν επιτρέπεται.

Πολυμέσα

Cookies make it easier for us to provide you with our services. With the usage of our services you permit us to use cookies.
Ok Decline