Σάββατο 19 Σεπτεμβρίου 2020  02:16:40

Προειδοποίηση ΣΕΒ: Το κλίμα έχει χαλάσει -Σταματήστε την παροχολογία

Προειδοποίηση προς την κυβέρνηση, και τον πολιτικό κόσμο γενικότερα, ότι το οικονομικό κλίμα πλέον «έχει χαλάσει» και θα επιδεινώνεται όσο βαίνουμε προς τις εκλογές απηύθυνε την Πέμπτη ο πρόεδρος του ΣΕΒ, Θεόδωρος Φέσσας, στον απόηχο της χθεσινής κατάρρευσης των τραπεζικών μετοχών στο Χρηματιστήριο.

Σε ομιλία του κατά την παρουσίαση της έρευνας της ΜRB με τίτλο «Ο σφυγμός του επιχειρείν», ο κ. Φέσσας υπογράμμισε ότι «το κλίμα έχει χαλάσει» σε σχέση με την περίοδο μέχρι το καλοκαίρι και ότι η ανάπτυξη της οικονομίας δεν υπερβαίνει το 2% του ΑΕΠ.
Βέλη για παροχολογία σε ΣΥΡΙΖΑ και ΝΔ

«Το κλίμα έχει χαλάσει γιατί έχουμε μπει σε προεκλογική περίοδο, που αντί να δίνεται έμφαση στην επιτάχυνση των μεταρρυθμίσεων, δίνεται σε μια παροχολογία, ένθεν κακείθεν», ανέφερε. Τα νούμερα «δεν επαρκούν για να μοιραστούν χρήματα που δεν υπάρχουν» επισήμανε ο πρόεδρος του ΣΕΒ μιλώντας για χαμηλές πτήσεις.

«Χάνεται η εμπιστοσύνη στις τράπεζες, άρα δεν υπάρχουν έσοδα από τα δάνεια, μόνο έξοδα», παρατήρησε ο κ. Φέσσας.
Και συμπλήρωσε: «Μπορεί στην Ελλάδα να βγήκαμε από το μνημόνιο, μπορεί να είμαστε δεμένοι σε ένα σταθερό νόμισμα, να υπάρχει έδαφος για επενδύσεις, αλλά δεν εμπνέουμε εμπιστοσύνη και δεν δείχνουμε καμία σταθερότητα, αυτά δεν βελτιώνονται και γίνονται πολύ πιο έντονα όσο πλησιάζουν οι εκλογές. Οι επενδύσεις θέλουν κερδοφορία και σταθερό περιβάλλον. Αυτά στην Ελλάδα ακόμη δεν τα έχουμε».

Όσον αφορά την έρευνα της MRB, ένα από τα μεγαλύτερα προβλήματα που αντιμετωπίζει το ελληνικό επιχειρείν, με αυξητικό ρυθμό, είναι η διαφθορά και η αδιαφάνεια, που πλήττει κυρίως τις μικρομεσαίες επιχειρήσεις.

 

Προσθήκη σχολίου

Βεβαιωθείτε ότι εισάγετε τις (*) απαιτούμενες πληροφορίες, όπου ενδείκνυται. Ο κώδικας HTML δεν επιτρέπεται.

Πολυμέσα

Cookies make it easier for us to provide you with our services. With the usage of our services you permit us to use cookies.
Ok Decline