Παρασκευή 26 Απριλίου 2024  09:14:05

Tο μαξιλάρι ασφαλείας του ΣΥΡΙΖΑ

Για τον διαρκή τελευταία ισχυρισμό της αντιπολίτευσης ότι η κυβέρνηση μπορεί να χρησιμοποιήσει το «μαξιλάρι» ασφαλείας για να χρηματοδοτήσει τις προτάσεις παρεμβάσεων που διατυπώνει ο ΣΥΡΙΖΑ, ο υπουργός Οικονομικών είπε ότι το «μαξιλάρι» ασφαλείας είναι 15,7 δισ. ευρώ.

Οζι 32 και δήθεν 37 δις ακόμα. Συγκεκριμένα. τα ταμειακά διαθέσιμα της κεντρικής διοίκησης και των φορέων της γενικής κυβέρνησης στην ΤτΕ και στις εμπορικές τράπεζες, είναι επιπλέον 20 δισ. ευρώ και υπήρχαν και πριν το 2015 και αυτά αυξάνουν ανάλογα με τις εκδόσεις, την εξυπηρέτηση του χρέους κλπ. «Συμπέρασμα: άλλο "μαξιλάρι" ασφαλείας και άλλο ταμειακά διαθέσιμα», είπε ο υπουργός Οικονομικών και πρόσθεσε:

«Σε κάθε περίπτωση, η ελληνική κυβέρνηση θα αξιοποιήσει όλα τα διαθέσιμα μέσα, με γνώμονα την αποτελεσματικότερη δυνατή αντιμετώπιση των έκτακτων συνθηκών αλλά και με το βλέμμα στην μετά τον κορωνοϊό εποχή. Το πότε και σε ποιο βαθμό θα αξιοποιήσει κάθε μέσο, αποτελεί συνάρτηση της διάρκειας, της έντασης του προβλήματος».

Προσθήκη σχολίου

Βεβαιωθείτε ότι εισάγετε τις (*) απαιτούμενες πληροφορίες, όπου ενδείκνυται. Ο κώδικας HTML δεν επιτρέπεται.

Πολυμέσα

Cookies make it easier for us to provide you with our services. With the usage of our services you permit us to use cookies.
Ok Decline