Παρασκευή 26 Απριλίου 2024  04:23:24

«Στα μέσα το 2021 στην Ελλάδα το πρώτο Rafale»

Ο πρωθυπουργός αναφέρεται επίσης στη στήριξη που έχει εκφραστεί προς την Ελλάδα από τον Γάλλο πρόεδρο Εμανουέλ Μακρόν. «Θα ήθελα να αξιοποιήσω αυτή την ευκαιρία ώστε να ευχαριστήσω τον πρόεδρο Εμανουέλ Μακρόν για την διαρκή και ισχυρή στήριξή του, με λόγια αλλά και με έργα.

Όπως γνωρίζετε, η Ελλάδα και η Γαλλία είναι παραδοσιακοί σύμμαχοι, στρατηγικοί εταίροι, και προσωπικά θεωρώ τον πρόεδρο της Γαλλικής Δημοκρατίας μία από τις κινητήριες δυνάμεις πίσω από την ευρωπαϊκή αλληλεγγύη και την ανανέωση της Ένωσής μας» επισημαίνει.

Ερωτηθείς για συμφωνία στρατηγικής και άμυνας μεταξύ Ελλάδας και Γαλλίας, ο κ. Μητσοτάκης εξηγεί ότι προβλέπει πως οι ένοπλες δυνάμεις θα αποκτήσουν άμεσα μία μοίρα 18 μαχητικών αεροσκαφών Rafale, ώστε να αντικατασταθούν τα Mirage. Όπως λέει, η σύμβαση θα υπογραφεί τους προσεχείς μήνες.

«Έξι από τα αεροσκάφη θα είναι καινούργια, 12 θα είναι ελαφρώς μεταχειρισμένα από την γαλλική Πολεμική Αεροπορία. Η εκτίμησή μας είναι -και πιστεύω ότι αυτό είναι απόλυτα εφικτό- ότι το πρώτο αεροσκάφος θα προσγειωθεί στην Ελλάδα στα μέσα του 2021 και τα υπόλοιπα θα φτάσουν το αργότερο στις αρχές του 2022», συνεχίζει. Αναφέρει επίσης ότι το Πολεμικό Ναυτικό ξεκινά τις διαδικασίες για την προσθήκη τεσσάρων καινούργιων φρεγατών πολλαπλών ρόλων στον στόλο του, μαζί με τον εκσυγχρονισμό και την αναβάθμιση τεσσάρων υφιστάμενων φρεγατών MEKO.

Προσθήκη σχολίου

Βεβαιωθείτε ότι εισάγετε τις (*) απαιτούμενες πληροφορίες, όπου ενδείκνυται. Ο κώδικας HTML δεν επιτρέπεται.

Πολυμέσα

Cookies make it easier for us to provide you with our services. With the usage of our services you permit us to use cookies.
Ok Decline