Παρασκευή 19 Απριλίου 2024  02:53:36

Η ΑΑΔΕ προειδοποιεί για τις εξαπατήσεις, που πυκνώνουν στο Διαδίκτυο, μετά τις Τράπεζες: «Προσοχή στις νέες απάτες με δήθεν επιστροφή φόρου». Κύριο

Ενημέρωση με το κακόβουλο λογισμικό, την απατηλή επιστολή προς παραπλάνηση αφελών θυμάτων ή απρόσεκτων.

Η ΑΑΔΕ με ειδική της ανακοίνωση (29/11), προειδοποιεί τους φορολογούμενους για απάτη μέσω ηλεκτρονικής αλληλογραφίας για δήθεν επιστροφή φόρου. Θύματα συνήθως του Διαδικτύου ,συνήθως χωρίς προσοχή ή με αφελή παραπλάνηση για χρηματικά ποσά , τα οποία θα εισπράξουν. Φαίνεται ότι τον τελευταίο καιρό είναι αρκετά τα θύματα εξαπάτησης-παραπλάνησης συνήθως από δράστες απατεώνες, οι οποίοι διαμένουν στο εξωτερικό.

Ακολουθεί η ανακοίνωση της ΑΑΔΕ που προειδοποιεί του φορολογούμενους για το κακόβουλο λογισμικό.

ΑΑΔΕ: Ενημέρωση για κακόβουλο λογισμικό:

«Αγαπητή Κυρία/Αγαπητέ Κύριε,
Παρακαλούμε λάβετε υπόψη ότι συνεχίζονται οι κακόβουλες ενέργειες παραπλανητικής ηλεκτρονικής αλληλογραφίας, με παραποίηση λογοτύπων της Ενιαίας Ψηφιακής Πύλης gov.gr, που αναγράφουν ότι η Εφορία σας ενημερώνει πως δικαιούστε επιστροφή φόρου και σας προτρέπουν «να κάνετε κλικ για να υποβάλετε αίτηση επιστροφής».
Εφιστούμε εκ νέου την ιδιαίτερη προσοχή σας, καθώς πρόκειται για απόπειρα εξαπάτησης μέσω παραποίησης εικόνας και στοιχείων.

Για την προστασία σας:

1. ΜΗΝ επιλέξετε τυχόν προτεινόμενο σύνδεσμο (link)
2. ΜΗΝ ανοίξετε κανένα συνημμένο αρχείο του μηνύματος
3. Διαγράψετε ΑΜΕΣΩΣ το μήνυμα, καθώς είναι πλαστό και περιέχει κακόβουλο περιεχόμενο.
Χαρακτηριστικό της απόπειρας εξαπάτησης είναι η παραλλαγή των μηνυμάτων και, σε ορισμένες περιπτώσεις, εμφανή λάθη στη χρήση της ελληνικής γλώσσας.

Επίσης, στις περιπτώσεις εξαπάτησης μέσω mail, ενώ το μήνυμα φαίνεται να αποστέλλεται από κρατική υπηρεσία (πχ. από @aade.gr ή @gov.gr), ο πραγματικός αποστολέας είναι άγνωστη ηλεκτρονική διεύθυνση, συνήθως στην αλλοδαπή. Συνιστούμε να είστε επιφυλακτικοί και να ελέγχετε με πολλή προσοχή παρόμοια παραπλανητικά μηνύματα ή sms που τυχόν λάβετε στο μέλλον.
Σας ευχαριστούμε για το χρόνο και τη συνεργασία σας».

 

Προσθήκη σχολίου

Βεβαιωθείτε ότι εισάγετε τις (*) απαιτούμενες πληροφορίες, όπου ενδείκνυται. Ο κώδικας HTML δεν επιτρέπεται.

Πολυμέσα

Cookies make it easier for us to provide you with our services. With the usage of our services you permit us to use cookies.
Ok Decline