Παρασκευή 14 Ιουνίου 2024  17:52:14

Ο Μπουρλά προσφέρει 600.000 δολάρια σε 10 ιδρύματα της Θεσσαλονίκης στη μνήμη της μητέρας του

Ποσό ύψους 600.000 δολαρίων από τις παγκόσμιες πωλήσεις του βιβλίου του 'Αλμπερτ Μπουρλά, "Moonshot", θα διατεθούν σε 10 ιδρύματα της Θεσσαλονίκης στην μνήμη της μητέρας του, όπως ανακοίνωσε σήμερα ο ίδιος ο CEO της Pfizer.

Ο Μπουρλά είπε πως η μητέρα του Σάρα, μερικές φορές εργαζόταν εθελοντικά σε κοινωνικά ιδρύματα της Θεσσαλονίκης, προσφέροντας σε προσωπική εργασία ό,τι δεν μπορούσε να δώσει σε χρήματα.

«Δεν είχε τις οικονομικές δυνατότητες να προσφέρει χρήματα, αλλά είχε την ευγενική ψυχή να θέλει να βοηθήσει και να πηγαίνει να βοηθήσει, δουλεύοντας σε αυτά τα ιδρύματα πολλές φορές» θυμήθηκε ο CEO της Pfizer, που βαδίζοντας στα χνάρια της μητέρας του, βρέθηκε στη Θεσσαλονίκη, για να προσφέρει με τον δικό του τρόπο στήριξη σε 10 ιδρύματα της πόλης, τα περισσότερα από τα οποία μεγάλωσε «γνωρίζοντάς τα και ακούγοντας για αυτά».

Μάλιστα, η Θεσσαλονίκη θα είναι η πρώτη πόλη παγκοσμίως, που θα λάβει στήριξη από τα έσοδα του βιβλίου, το οποίο έχει μεταφραστεί σε 16 γλώσσες και στο οποίο περιγράφει τη δική του οπτική για τα γεγονότα της πανδημίας και τον αγώνα δρόμου με στόχο την ανάπτυξη του εμβολίου για την καταπολέμηση της Covid-19.
Θα είναι δε, και ο μεγαλύτερος αποδέκτης των εσόδων του «Μoonshot», όρου που αποδίδεται στα ελληνικά ως «πολύ ψηλή μπαλιά» (από τα έσοδα θα επωφεληθούν και άλλες πόλεις ανά τον κόσμο).

Τα 10 ιδρύματα και φορείς στα οποία θα κατανεμηθούν τα 600.000 δολάρια είναι:
*Το ορφανοτροφείο Θηλέων «Η Μέλισσα», με 25 ωφελούμενα κορίτσια, κυρίως έφηβες. Το ορφανοτροφείο εκπροσωπήθηκε από την πρόεδρο, Αργυρώ Στοΐλα, η οποία επισήμανε ότι η δωρεά θα αξιοποιηθεί για τη συνέχιση και διεύρυνση της συνεργασίας με την ομάδα ψυχολογικής υποστήριξης των κοριτσιών.

*Το Ελληνικό Παιδικό Χωριό στο Φίλυρο, με 51 ωφελούμενους, το οποίο εκπροσωπήθηκε από την πρόεδρο, Ελισάβετ Παράσχου, που γνωστοποίησε ότι τα χρήματα της δωρεάς θα κατευθυνθούν στην επαναλειτουργία ενός από τα σπίτια του χωριού, το οποίο θα φιλοξενήσει έξι παιδιά (και θα γίνει πρόσληψη δύο φροντιστών).

*Η Εταιρεία Σπαστικών Βορείου Ελλάδος με 108 ωφελούμενους, που εκπροσωπήθηκε από τον πρόεδρο, Μάνθο Μαστορίδη, που τόνισε ότι τα χρήματα από τη δωρεά -σε συνδυασμό με εισφορές γονέων και πόρους φορέων- θα χρησιμοποιηθούν για τη σταδιακή υλοποίηση προγράμματος στέγασης σε οικοπεδική έκταση που παραχωρήθηκε από τον δήμο.
-Το Κέντρο Ειδικής Αγωγής, με 81 ωφελούμενους, που εκπροσωπήθηκε από την πρόεδρο, Μαρίνα Παναγιώτου, που επισήμανε ότι στόχος του φορέα είναι η δημιουργία Στέγης Υποστηριζόμενης Διαβίωσης (ΣΥΔ) και η δωρεά βοηθά να γίνει το μεγάλο άλμα προς αυτή την κατεύθυνση.

-Το Σωματείο Αποκατάστασης Ατόμων με Ειδικές Ανάγκες «Ο Σωτήρ», με 209 ωφελούμενους, που εκπροσωπήθηκε από την πρόεδρο Ουρανία Λιακοπούλου. Η κα Λιακοπούλου επισήμανε ότι τα χρήματα θα αξιοποιηθούν για την ένταξη επτά νέων κατοίκων στη στέγη του ιδρύματος στη Νέα Καλλικράτεια Χαλκιδικής και για τον εξοπλισμό και μερική ανακαίνιση της ΣΥΔ.

-Η ΣΥΖΩΗ/Σύλλογος Ατόμων με διαταραχές όρασης και πρόσθετες αναπηρίες, με 22 ωφελούμενους, που εκπροσωπήθηκε από τον πρόεδρο, Νικόλαο Καζαντζίδη, ο οποίος σημείωσε ότι η δωρεά θα αξιοποιηθεί για τη συνέχιση, για έναν χρόνο, των πολυαισθητηριακών προγραμμάτων του φορέα για τα παιδιά και για την επέκταση και βελτίωσή τους.

-Ο Σύλλογος ατόμων με αυτισμό ΕΛΠΙΔΑ με 78 ωφελούμενους, που εκπροσωπήθηκε από την πρόεδρο, Μαρία Καστανοπούλου, σύμφωνα με την οποία τα χρήματα της δωρεάς θα κατευθυνθούν στην κάλυψη μισθών και ασφαλιστικών εισφορών του φορέα, που πρόσφατα πήρε άδεια λειτουργίας ΣΥΔ για εννέα ενήλικες.

-Η ΕΛΕΠΑΠ/Παράρτημα Θεσσαλονίκης, με 130 ωφελούμενους, που εκπροσωπήθηκε από την πρόεδρο Ελένη Σκουτέλη και τη γραμματέα, Βίκυ Χαΐτογλου, οι οποίες γνωστοποίησαν ότι η δωρεά θα χρησιμοποιηθεί μεταξύ άλλων για την έναρξη προγράμματος ρομποτικής.

-Το Χαρίσειο Γηροκομείο, με 110 ωφελούμενους, που εκπροσωπήθηκε από τον γενικό διευθυντή Παναγιώτη Γεωργακόπουλο. Το γηροκομείο σχεδιάζει να φέρει τα παιδιά εγγύτερα στους ηλικιωμένους, μέσω -μεταξύ άλλων- της δημιουργίας πάρκων κυκλοφοριακής αγωγής, όπου τα πρώτα θα οδηγούν ειδικά οχήματα και οι δεύτεροι θα έχουν ρόλο ...τροχονόμου.

Το Φιλανθρωπικό Ίδρυμα- Γηροκομείο «Σαούλ Μοδιάνο», με άδεια λειτουργίας για 50 ηλικιωμένους, που εκπροσωπήθηκε από τον πρόεδρο Σαμουήλ Αμπαστάδο. Η δωρεά θα αξιοποιηθεί για την κάλυψη λειτουργικών εξόδων του ιδρύματος και ιδίως ανελαστικών δαπανών, όπως φάρμακα, σίτιση και θέρμανση, αλλά και για ανακαινίσεις.

Προσθήκη σχολίου

Βεβαιωθείτε ότι εισάγετε τις (*) απαιτούμενες πληροφορίες, όπου ενδείκνυται. Ο κώδικας HTML δεν επιτρέπεται.

Πολυμέσα

Cookies make it easier for us to provide you with our services. With the usage of our services you permit us to use cookies.
Ok Decline