Κυριακή 29 Σεπτεμβρίου 2024  00:18:55

Δεν θα υπάρξει άλλο πακέτο στήριξης πριν τις εκλογές»

Για το αν υπάρχει δημοσιονομικός χώρος για άλλα μέτρα στήριξης πριν από τις εκλογές, ο πρωθυπουργός σε συνέντευξή του στηνν ΕΡΤ απάντησε:


«Εκτιμώ ότι με τις τελευταίες ανακοινώσεις που κάναμε, με βάση τις προβλέψεις για τον προϋπολογισμό, έχουμε περίπου εξαντλήσει τις δυνατότητές μας για το επόμενο διάστημα.
»Δεν θα υπάρξει άλλο πλαίσιο, άλλο πακέτο στήριξης. Γιατί το κάνουμε τώρα; Γιατί τώρα έχουμε μια πολύ καλύτερη εικόνα για την εκτέλεση του προϋπολογισμού.

»Τα πράγματα πηγαίνουν καλά στο μέτωπο της ανάπτυξης και τα αυξημένα έσοδα, στη δική μας περίπτωση, συνδέονται με μια οικονομία η οποία αναπτύσσεται και όχι με αυξημένους φόρους, καθώς οι φόροι έχουν μειωθεί οριζόντια – και αυτό είναι κάτι το οποίο αναγνωρίζεται σε αυτή την κυβέρνηση.
»Και όταν η οικονομία μας μπορεί και υπεραποδίδει, θεωρώ ότι είναι χρέος μου – και χρέος ενός πρωθυπουργού, που εκφράζει μια μεγάλη λαϊκή παράταξη – να στηρίζει πρωτίστως τους συμπολίτες μας, οι οποίοι έχουν σήμερα τη μεγαλύτερη ανάγκη».

«Υποκρισία ΣΥΡΙΖΑ να μιλά για πλειστηριασμούς»
Για τους πλειστηριασμούς, ο πρωθυπουργός δήλωσε πως όλο το νομοθετικό πλαίσιο θεσπίστηκε από τον ΣΥΡΙΖΑ όταν ήταν κυβέρνηση και «είναι τουλάχιστον υποκριτικό σήμερα να μας ασκούν κριτική».

Ανέφερε, μεταξύ άλλων, ότι ο εξωδικαστικός συμβιβασμός έχει αρχίσει και «τρέχει» και πως οι πολίτες προχωρούν σε διμερείς ρυθμίσεις με τα funds και τις τράπεζες.
Για το ενδεχόμενο να υπάρξει κύμα πλειστηριασμών πρώτης κατοικίας, είπε πως δεν το βλέπει και σημείωσε πως η απόφαση του Αρείου Πάγου επικυρώνει ουσιαστικά προηγούμενα νομοθετήματα και πως το πλαίσιο είναι ίδιο.

«Πλειστηριασμοί βέβαια και γίνονταν και γίνονται, και αφορούν περιπτώσεις όπου δεν μιλάμε για πρώτη κατοικία.
»Και βέβαια, πρέπει να σας πω ότι είναι τουλάχιστον υποκριτικό κάποιοι να ισχυρίζονται ότι 25.000 πλειστηριασμοί είναι πολλοί ή λίγοι, όταν κατηγορούν αυτή την κυβέρνηση ότι δήθεν κάνει πλειστηριασμούς τους οποίους νομοθέτησε η προηγούμενη», τόνισε ο Κυριάκος Μητσοτάκης.

Προσθήκη σχολίου

Βεβαιωθείτε ότι εισάγετε τις (*) απαιτούμενες πληροφορίες, όπου ενδείκνυται. Ο κώδικας HTML δεν επιτρέπεται.

Πολυμέσα

Cookies make it easier for us to provide you with our services. With the usage of our services you permit us to use cookies.
Ok Decline