Παρασκευή 19 Απριλίου 2024  21:47:44

Μητσοτάκης: Έκτακτο επίδομα έως 300 ευρώ για τους συνταξιούχους – Οι δικαιούχοι

Έκτακτο επίδομα ύψους 200 έως 300 ευρώ για τους συνταξιούχους που δεν είχαν δει αύξηση λόγω της προσωπικής διαφοράς ανακοίνωσε ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης από την Κοζάνη.

Τόνισε χαρακτηριστικά ότι το ύψος του έκτακτου βοηθήματος θα εξαρτηθεί ανάλογα με το ύψος των αποδοχών τους.
Όπως σημείωσε ο πρωθυπουργός το οικονομικό επιτελείο θα ανακοινώσει αύριο τις λεπτομέρειες για την καταβολή του επιδόματος, τους δικαιούχους και τον χρόνο που θα δοθεί.
Πρόκειται για εφάπαξ καταβολή και το δημοσιονομικό κόστος είναι στα 300 εκατομμύρια ευρώ.

«Είμαστε σε θέση να έχουμε μία καλύτερη εικόνα για τον προϋπολογισμό του 2023. Η Οικονομία αναπτύσσεται καλύτερα από το προσδοκώμενο» πρόσθεσε ο κ. Μητσοτάκης.
Σε άλλο σημείο τόνισε πως όταν υλοποιήσαμε τη δέσμευσή μας για αύξηση των συντάξεων κατά 7,7% ξέραμε ότι θα την έβλεπαν όσοι δεν είχαν προσωπική διαφορά, που τη δημιούργησε ο ΣΥΡΙΖΑ. «Υπήρχαν αδικίες, και μάλιστα υπήρχαν συνταξιούχοι με χαμηλές συντάξεις που δεν πήραν αύξηση» υποστήριξε.

Για την υποστελέχωση των νοσοκομείων

Ο κ. Μητσοτάκης ερωτηθείς για την υποστελέχωση των νοσοκομείων της Δυτικής Μακεδονίας και την παρατήρηση ότι δεν πηγαίνουν γιατροί στην περιοχή, τόνισε: Είναι ίσως το πιο κρίσιμο ζήτημα που αντιμετωπίζει το ΕΣΥ, γίνονται παρεμβάσεις, αλλά έχουμε ζήτημα προσέλκυσης γιατρών κάποιων ειδικοτήτων.

Τα κίνητρα που έχουμε θεσμοθετήσει ίσως να μην είναι αρκετά για να προσελκύσουμε γιατρούς σε περιφερειακά νοσοκομεία. Δουλεύουμε με το υπουργείο Υγείας σε ένα νέο σχέδιο, έχετε απόλυτο δίκιο ότι η Υγεία είναι πρώτη προτεραιότητα, ελπίζω σύντομα να μπορούμε να κάνουμε ανακοινώσεις. Τα ζητήματα που αφορούν το ΕΣΥ αποτελούν κεντρική προσωπική μου προτεραιότητα και ευθύνη».

Προσθήκη σχολίου

Βεβαιωθείτε ότι εισάγετε τις (*) απαιτούμενες πληροφορίες, όπου ενδείκνυται. Ο κώδικας HTML δεν επιτρέπεται.

Πολυμέσα

Cookies make it easier for us to provide you with our services. With the usage of our services you permit us to use cookies.
Ok Decline