Σάββατο 27 Απριλίου 2024  13:31:14

ΠΑΣΟΚ για ακτοπλοϊκά: Η πολυδιαφημισμένη παρέμβαση περιορίζεται σε εκπτωτικά πακέτα για κάποιους ταξιδιώτες

Εμπαιγμός οι δηλώσεις υπουργών για τις τιμές των ακτοπλοϊκών εισιτηρίων, τονίζει η Χαριλάου Τρικούπη.

Για εμπαιγμό της κυβέρνησης όσον αφορά τις τιμές των ακτοπλοϊκών εισιτηρίων αναφέρεται σε ανακοίνωση του το ΠΑΣΟΚ - ΚΙΝΑΛ. «Αποτελεί εμπαιγμό να δηλώνουν εν χορώ οι πρωτοκλασάτοι Υπουργοί της Κυβέρνησης ότι λόγω προεκλογικής περιόδου δεν αντιλήφθηκαν τις πανάκριβες τιμές των ακτοπλοϊκών εισιτηρίων, που πλήρωναν οι πολίτες ήδη από τον Απρίλιο», σημειώνει η ανακοίνωση της Χαριλάου Τρικούπη.

«Η πολυδιαφημισμένη, δε, παρέμβαση της Κυβέρνησης προς τους ακτοπλόους θα περιοριστεί όπως φαίνεται σε κάποια εκπτωτικά πακέτα για συγκεκριμένες κατηγορίες ταξιδιωτών και ενώ έχει ήδη προπωληθεί ο μεγαλύτερος αριθμός εισιτηρίων για τον Ιούλιο και τον Αύγουστο»,, προσθέτει το ΠΑΣΟΚ - ΚΙΝΑΛ.

Όπως αναφέρουν από τη Χαριλάου Τρικούπη «αυτό όμως, που πρωτίστως αναδείχθηκε, είναι ότι απαιτείται σαφής ρυθμιστική πολιτική. Καμία δημόσια υπηρεσία δεν συγκεντρώνει δεδομένα τιμών των ακτοπλοϊκών εισιτηρίων με αποτέλεσμα ιδίως στα ενδονησιωτικά δρομολόγια οι τιμές να είναι υπερβολικά υψηλές».

Επιπλέον το ΠΑΣΟΚ υπενθυμίζει πως «Το 2001 επί διακυβέρνησης ΠΑΣΟΚ είχε συσταθεί η Ρυθμιστική Αρχή Θαλασσιων Ενδομεταφορών με αντικείμενο την προληπτική παρακολούθηση της αγοράς. Η εν λόγω αρχή καταργήθηκε το 2004 επί διακυβέρνησης Νέας Δημοκρατίας και έκτοτε απουσιάζει η συλλογή αξιόπιστων δεδομένων για να ασκηθεί ουσιαστική και προς όφελος των ταξιδιωτών πολιτική».

«Το ΠΑΣΟΚ, που ως Κυβέρνηση το 2011 μείωσε τις τιμές των ακτοπλοϊκών εισιτηρίων καταργώντας τις εισφορές υπέρ τρίτων, καλεί την Κυβέρνηση να εξετάσει την προσωρινή μείωση του ΦΠΑ στα εισιτήρια στον χαμηλό συντελεστή του 6% και να προσδιοριστούν οι συντελεστές των στοιχείων του κόστους των μεταφορών καθώς και τα επίπεδα συνδεσιμότητας και ανεκτού ναύλου για τα νησιά», καταλήγει η ανακοίνωση της Χαριλάου Τρικούπη.

Προσθήκη σχολίου

Βεβαιωθείτε ότι εισάγετε τις (*) απαιτούμενες πληροφορίες, όπου ενδείκνυται. Ο κώδικας HTML δεν επιτρέπεται.

Πολυμέσα

Cookies make it easier for us to provide you with our services. With the usage of our services you permit us to use cookies.
Ok Decline