Κυριακή 28 Απριλίου 2024  18:52:12

Χατζηδάκης: Στις αρχές του 2024 η διασύνδεση των POS με ταμειακές μηχανές για 450.000 επιχειρήσεις

x

Τη διασύνδεση των POS με τις ταμειακές μηχανές για 450.000 επιχειρήσεις στις αρχές του 2024 ανακοίνωσε ο υπουργός Οικονομικών Κωστής Χατζηδάκης, τονίζοντας ότι η πάταξη της φοροδιαφυγής είναι προτεραιότητα για την κυβέρνηση και θα χρησιμοποιηθούν όλα τα μέσα.
Όπως τόνισε ο Κωστής Χατζηδάκης, με το νέο σύστημα, οι ταμειακές και τα POS δεν θα λειτουργούν αυτόνομα στις συναλλαγές με χρεωστικές κάρτες. Δηλαδή, για πληρωμές με κάρτα δεν θα επιτρέπεται να εισάγεται με πληκτρολόγηση στο POS το ποσό πληρωμής. Το ποσό θα βγαίνει απευθείας από την ταμειακή μηχανή.

Ο υπουργός Οικονομικών ανακοίνωσε παράλληλα ότι από τις 15 Σεπτεμβρίου θα ξεκινήσει το νέο market pass, ενώ υποστήριξε ότι διαπιστώνεται πτωτική τάση στην ακρίβεια στην αγορά.
Ο κ. Χατζηδάκης δήλωσε ακόμη ότι η στήριξη για το ηλεκτρικό ρεύμα θα εξαρτηθεί από τις εξελίξεις και από το τι θα κάνουν οι υπόλοιποι Ευρωπαίοι. Υπογράμμισε επίσης ότι το πακέτο της ΔΕΘ θα είναι μικρό σε παροχές αλλά μεγάλο σε μεταρρυθμίσεις.

Προσθήκη σχολίου

Βεβαιωθείτε ότι εισάγετε τις (*) απαιτούμενες πληροφορίες, όπου ενδείκνυται. Ο κώδικας HTML δεν επιτρέπεται.

Πολυμέσα

Cookies make it easier for us to provide you with our services. With the usage of our services you permit us to use cookies.
Ok Decline