Κυριακή 28 Απριλίου 2024  02:30:55

Χάρης Θεοχάρης: Υπερέσοδα άνω των 600 εκατ. από τις πλατφόρμες διαχείρισης Airbnb

Υπερέσοδα άνω των 600 εκατ. ευρώ από τις δηλώσεις του 2022 αναμένει ο υφυπουργός Οικονομίας και Οικονομικών Χάρης Θεοχάρης ότι θα υπάρξουν από την φορολόγηση των πλατφορμών διαχείρισης Airbnb.

Αυτό ανέφερε ο Χάρης Θεοχάρης, απαντώντας σε σχετικές παρατηρήσεις βουλευτών της αντιπολίτευσης κατά την τοποθέτησή του στο νομοσχέδιο για τις ψηφιακές πλατφόρμες, η επεξεργασία του οποίου ξεκίνησε σήμερα, Τρίτη (29.08.23) στην επιτροπή Οικονομικών Υποθέσεων της Βουλής.

Ο υφυπουργός υπογράμμισε πως η κυβέρνηση της ΝΔ θέσπισε την υποχρέωση δηλώσεων στις πλατφόρμες που έχουν σχέση με την οικονομία του διαμοιρασμού για τις βραχυχρόνιες μισθώσεις, αντιθέτως θα υπήρχε αποκλεισμός τους από την πρόσβαση στο διαδίκτυο στη χώρα μας.

Με αυτό ως «εργαλείο», όπως είπε, καταφέραμε να τις πείσουμε να συνεργαστούν με την φορολογική διοίκηση (με την ΑΑΔΕ) και να μας δώσουν επιτέλους στοιχεία. «Ξεκινήσαμε με 50 εκατ. ευρώ έσοδα από την οικονομία του διαμοιρασμού, από το Booking, το AirBnB κλπ, και τώρα έχουμε ξεπεράσει τα 500 εκατομμύρια, ενώ έχω την αίσθηση [..] ότι μπορεί να είμαστε και πάνω από 600 εκατομμύρια στις δηλώσεις του 2022», επεσήμανε ο κ. Θεοχάρης.

 

Προσθήκη σχολίου

Βεβαιωθείτε ότι εισάγετε τις (*) απαιτούμενες πληροφορίες, όπου ενδείκνυται. Ο κώδικας HTML δεν επιτρέπεται.

Πολυμέσα

Cookies make it easier for us to provide you with our services. With the usage of our services you permit us to use cookies.
Ok Decline