Κυριακή 28 Απριλίου 2024  09:26:37

Αλλάζει ο «χάρτης» των αντικειμενικών αξιών των ακινήτων το 2024 - Ποιοι φόροι αυξάνονται, μέχρι που θα φτάσει ο ΕΝΦΙΑ

Από τον Μάρτιο του 2024, 2.167 περιοχές που μέχρι σήμερα ήταν εκτός αντικειμενικών τιμών, εντάσσονται στο σύστημα για πρώτη φορά, βάζοντας «φωτιά» στον λογαριασμό του ΕΝΦΙΑ ο οποίος θα αυξηθεί έως και 200%.


Όπως φαίνεται από τις πρώτες εκτιμήσεις, τουλάχιστον 180 – 200 εκατ. ευρώ θα είναι τα παραπάνω έσοδα που θα έρθουν στα κρατικά ταμεία, καθώς τα περισσότερα από αυτά τα ακίνητα βρίσκονται σε οικισμούς εκτός σχεδίου, σύμφωνα με ρεπορτάζ του Mega.

Έτσι με τις νέες αντικειμενικές αξίες θα καταργηθεί το σημερινό καθεστώς με την κατά προσέγγιση και σε πολλές περιπτώσεις αυθαίρετο προσδιορισμό των τιμών της Εφορίας και οι ιδιοκτήτες και αγοραστές θα καταβάλλουν τους φόρους που πληρώνουν οι φορολογούμενοι με ανάλογης αξίας ακίνητα εντός του αντικειμενικού συστήματος.

Σύμφωνα με το σχεδιασμό του υπουργείου Οικονομικών Εθνικής Οικονομίας μέσα στο 2024 θα ενταχθούν στον αστερισμό των αντικειμενικών αξιών οι τελευταίες

Προσθήκη σχολίου

Βεβαιωθείτε ότι εισάγετε τις (*) απαιτούμενες πληροφορίες, όπου ενδείκνυται. Ο κώδικας HTML δεν επιτρέπεται.

Πολυμέσα

Cookies make it easier for us to provide you with our services. With the usage of our services you permit us to use cookies.
Ok Decline