Σάββατο 27 Απριλίου 2024  21:24:18

Φορολογία και εισοδήματα στους ελεύθερους επαγγελματίες

Σε ότι αφορά τις αντιδράσεις των ελεύθερων επαγγελματιών για τα φορολογικά ο κ. Μαρινάκης δήλωσε «μακριά από εμάς οι λογικές «τσουβαλιάσματος»» και σημείωσε πως σχετικό νομοσχέδιο προβλέπει μία σειρά από παρεμβάσεις για τα pos, για τον τρόπο που θα γίνονται οι μεταβιβάσεις των ακινήτων, για την αυστηροποίηση των προστίμων της χρήσης μετρητών και πολλά ακόμη για τα ακίνητα.

«Χωρίς να υπάρχει διάθεση υποχώρησης ή παρέκκλισης από τη φιλοσοφία του νομοσχεδίου, εμείς θέλουμε να δούμε και να εξετάσουμε σημειακές παρεμβάσεις, σε ποια λογική;

Μέσα σε αυτό το εισόδημα το οποίο λέμε, το οποίο ξεκινά από την παραδοχή ότι δεν μπορεί το 71% των ελεύθερων επαγγελματιών να δηλώνουν κάτω από τον κατώτατο μισθό, υπάρχουν δύο διαφορετικές κατηγορίες. Να σας δώσω ένα παράδειγμα: υπάρχει ένας ελεύθερος επαγγελματίας, ο οποίος έχει μία επιχείρηση με δέκα, για παράδειγμα, εργαζομένους οι οποίοι πληρώνονται με τον κατώτατο μισθό και εκείνος δηλώνει έσοδα κάτω από αυτόν. Αυτό δεν μπορεί να συνεχίσει να γίνεται και δεν θα το επιτρέψουμε να συνεχίσει να γίνεται», συμπλήρωσε.

Για την πρόταση του κ. Κασσελάκη για αφορολόγητο 10.000 ευρώ στους ελεύθερους επαγγελματίες ο κ. Μαρινάκης υπενθύμισε ότι ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ πριν από λίγες ημέρες ερχόταν στο συνέδριο του Economist υπερήφανος για το περιβόητο «μαξιλάρι» των 37 δις και λίγες ημέρες μετά, θέλοντας να απαντήσει στην εσωκομματική του αντιπολίτευση, κατηγόρησε το «μαξιλάρι».

«Δεν θέλω να μπω στα εσωκομματικά του ΣΥΡΙΖΑ, ούτε πρέπει να το κάνουμε αυτό, ούτε είναι δική μας δουλειά, αλλά νομίζω ότι πλέον έχει χαθεί κάθε ίχνος σοβαρότητας και από τον τρόπο με τον οποίο πολιτεύεται ο ΣΥΡΙΖΑ και από τη ρητορική του και αν και είναι νέος ο Πρόεδρός του -και αυτό είναι ευχάριστο να βγαίνουν νέοι άνθρωποι μπροστά- πολιτεύεται με τον πιο παλιό τρόπο που θα μπορούσε κανείς να φανταστεί. Και για να συμπληρώσω ως προς την πρόταση του κ. Κασσελάκη, το κόμμα του κ. Κασσελάκη αύξησε ή επέβαλε περίπου 30 φορολογικούς συντελεστές. Γι' αυτό και λέω ότι είναι καλύτερο να μιλάμε με τις πράξεις μας, παρά με τα εύκολα λόγια», πρόσθεσε.

Επιπλέον ο κυβερνητικός εκπρόσωπος δήλωσε για την οικονομία ότι η Ελλάδα έχει καταφέρει να αυξήσει το διαθέσιμο εισόδημα των πολιτών σε μια περίοδο εισαγόμενης ακρίβειας, να μειώσει το χρέος και να μιλάμε μόνο για κατάργηση ή μείωση φορολογικών συντελεστών.

«Το πρόγραμμά μας είχε δύο μεγάλες εκκρεμότητες. Νομοθετήθηκε η αύξηση του αφορολόγητου για τις οικογένειες με παιδιά. Η άλλη μεγάλη εκκρεμότητα, που έχει αρχίσει και υλοποιείται κατά το ήμισυ, είναι η κατάργηση του τέλους επιτηδεύματος. Κλείνουμε αυτές τις εκκρεμότητες και προχωράμε, η επόμενή μας κίνηση είναι η αύξηση του κατώτατου μισθού στον ιδιωτικό τομέα. Τι θέλουμε; Όσο συνεχίζονται να επιβεβαιώνονται οι θετικές προβλέψεις για την ανάπτυξη, να αυξάνεται, δηλαδή, το ΑΕΠ της χώρας, να μειώνεται το χρέος ως προς το ΑΕΠ, δηλαδή να ανεβαίνει επίπεδα η ελληνική οικονομία συνέχεια, είτε μέσω αυξήσεων των μισθών, στο δημόσιο, όπως ήδη κάναμε, στον ιδιωτικό τομέα με τον κατώτατο μισθό», υπογράμμισε.

Προσθήκη σχολίου

Βεβαιωθείτε ότι εισάγετε τις (*) απαιτούμενες πληροφορίες, όπου ενδείκνυται. Ο κώδικας HTML δεν επιτρέπεται.

Πολυμέσα

Cookies make it easier for us to provide you with our services. With the usage of our services you permit us to use cookies.
Ok Decline