Σάββατο 27 Απριλίου 2024  14:44:35

Ενα πόρισμα οικονομικό, που αποσιωπήθηκε

Η απόφαση του αμερικανικού υπουργείου Οικονομικών για την επιβολή σκληρών οικονομικών κυρώσεων εις βάρος του ζεύγους Τζόναθαν Ντίλιαν – Αλεξάνδρας Χάμου και εταιρειών που σχετίζονται με την Intellexa, η οποία διαχειρίζεται και εμπορεύεται το κατασκοπευτικό λογισμικό Predator, ξαναφέρνει στο προσκήνιο μια ξεχασμένη ιστορία.

Όταν φούντωσε, τονίζει ΣΤΑ ΝΕΑ ο Γ.Παπαχρήστος, πριν από έναν χρόνο περίπου το σκάνδαλο στην Ελλάδα με τις παρακολουθήσεις, μία από τις αποκαλύψεις ανέφερε ότι το Predator όχι μόνο χρησιμοποιήθηκε για τις παρακολουθήσεις στην Ελλάδα πολιτικών, δημοσιογράφων και επιχειρηματιών, αλλά πήγαιναν τόσο καλά οι δουλειές της Intellexa Ελλάδας, που έκανε και εξαγωγές με την άδεια της κυβέρνησης.

Τότε λοιπόν, μιλάμε για τον Φεβρουάριο του 2023, υπό την πίεση των αποκαλύψεων, η κυβέρνηση είχε ανακοινώσει ότι θα διεξαγάγει έρευνα στο υπουργείο Εξωτερικών για το πώς δόθηκε άδεια για την εξαγωγή του Predator σε χώρες της Αφρικής. Ποτέ δεν μάθαμε τι έγινε με εκείνο το πόρισμα της έρευνας. Τι έδειξε. Το μόνο που πληροφορηθήκαμε είναι ότι ο γραμματέας του υπουργείου Εξωτερικών που είχε υπογράψει, κατ΄ εντολήν της κυβέρνησης, τις άδειες για την εξαγωγή του Predator, αποσύρθηκε από το υπουργείο Εξωτερικών και τοποθετήθηκε στα κεντρικά γραφεία της ΝουΔου στο Μοσχάτο. Αν και δεν προσομοιάζει ακριβώς με προαγωγή, είναι μια χαρακτηριστική κίνηση, η οποία φανερώνει ότι η έρευνα κάτι αποκάλυψε, το οποίο η κυβέρνηση δεν θέλησε ποτέ να βγει προς τα έξω. Το αντίθετο, πρέπει να παραδεχτώ, θα μου προξενούσε έκπληξη...
Η σιωπή είναι το φάρμακο «να σώσουμε οτιδήποτε αν σώζεται»...

Προσθήκη σχολίου

Βεβαιωθείτε ότι εισάγετε τις (*) απαιτούμενες πληροφορίες, όπου ενδείκνυται. Ο κώδικας HTML δεν επιτρέπεται.

Πολυμέσα

Cookies make it easier for us to provide you with our services. With the usage of our services you permit us to use cookies.
Ok Decline