Σάββατο 27 Απριλίου 2024  15:46:36

Διετές «λουκέτο» μόνο σε ένα πρατήριο για νοθευμένα καύσιμα

Στην πρώτη διετή σφράγιση πρατηρίου για παραβάσεις που αφορούν νοθευμένα καύσιμα και παράνομη δεξαμενή, προχώρησαν τελωνειακοί ελεγκτές της ΑΑΔΕ.

Οπως επισημαίνεται σε σχετική ανακοίνωση, έπειτα από επιτόπιο έλεγχο εντοπίστηκε σταθμευμένο βυτιοφόρο, το οποίο είχε συνδέσει τη μάνικα παροχής καυσίμων στο δίκτυο παραλαβής του πρατηρίου.

Οι ελεγκτές υπέδειξαν στον οδηγό του βυτιοφόρου να ξεκινήσει την πλήρωση του δικτύου με το μεταφερόμενο άγνωστο προϊόν, ώστε να διαπιστωθεί εάν καταγράφεται η εισροή στο σύστημα εισροών – εκροών και να εξακριβωθεί αν πρόκειται για πλήρωση νόμιμης δεξαμενής.

Μετά την εκροή 500 λίτρων από το βυτιοφόρο προς τη δεξαμενή, ουδεμία ένδειξη καταγραφής εισροής εμφανίστηκε στο σύστημα εισροών – εκροών, με αποτέλεσμα να εκδοθεί απόφαση σφράγισης του πρατηρίου για δύο χρόνια.
Πηγή: ΑΑΔΕ
Επισημαίνεται πως τα νοθευμένα και κατασχεμένα καύσιμα θα καταστραφούν από αδειοδοτημένο φορέα καταστροφής επικίνδυνων αποβλήτων, ενώ τα στοιχεία της παράβασης θα δημοσιευθούν στην ιστοσελίδα της ΑΑΔΕ.

Προσθήκη σχολίου

Βεβαιωθείτε ότι εισάγετε τις (*) απαιτούμενες πληροφορίες, όπου ενδείκνυται. Ο κώδικας HTML δεν επιτρέπεται.

Πολυμέσα

Cookies make it easier for us to provide you with our services. With the usage of our services you permit us to use cookies.
Ok Decline