Πέμπτη 28 Μαρτίου 2024  12:35:44

Σήμερα η μεγάλη μέρα της νέας πρωθυπουργού της Αγγλίας, 26 χρόνια μετά την Θάτσερ. Τα συγχαρητήρια του Ν.Δένδια στην παλαιά του φίλη και ομότιμο Τερέζα Μέι. Κύριο

Mε μία ανάρτησή του στο Facebook o κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος της ΝΔ και γνωστός για τις υψηλές τους σχέσεις με την Αγγλία (έχει διατελέσει και νομικός σύμβουλος της οικογένειας Ρότσιλντ ) ευχήθηκε καλή επιτυχία στη νέα πρωθυπουργό της Μεγάλης Βρετανίας με την οποία έχει συναντηθεί και συνεργαστεί στενά ως αρμόδιος υπουργός της κυβέρνησης Σαμαρά αλλά και αργότερα. Σήμερα είναι η μεγάλη μέρα της νέας Θάτσερ.

Tα θερμά του συγχαρητήριά στην Τερέζα Μέι για την εκλογή της ως πρωθυπουργού της Μεγάλης Βρετανίας έδωσε με ανάρτηση στην προσωπική του σελίδα στο Facebook o κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος της ΝΔ, Νίκος Δένδιας.

Στην ανάρτησή του αναφέρει: «Με τη νέα επικεφαλής του Συντηρητικού Κόμματος είχαμε πολύ καλή συνεργασία στα θέματα μετανάστευσης, από την εποχή της κοινής συμμετοχής μας στο Συμβούλιο των Υπουργών Εσωτερικών της Ε.Ε., όταν διατέλεσα Υπουργός Δημόσιας Τάξης και Προστασίας του Πολίτη. Ιδιαίτερα εποικοδομητικές ήταν επίσης οι συζητήσεις που είχαμε κατά την επίσκεψή μου στο Λονδίνο με την ίδια ιδιότητα (το 2013), όπως και στην κατ' ιδίαν συνάντησή μας πέρσι στο Μάντσεστερ, στο συνέδριο του Συντηρητικού Κόμματος, στο οποίο είχα παραστεί ως προσκεκλημένος της ηγεσίας του. Της εύχομαι καλή επιτυχία στα νέα της καθήκοντα, σε μια εξαιρετικά κρίσιμη συγκυρία για τους πολίτες της Μεγάλης Βρετανίας».

Είκοσι ημέρες μετά το δημοψήφισμα, όπου οι Βρετανοί αποφάσισαν κατά πλειοψηφία την έξοδο της χώρας τους από την Ευρωπαϊκή Ένωση, το Brexit «παράγει» τα πρώτα απτά πολιτικά αποτελέσματα, αφού ο Ντέιβιντ Κάμερον αποχωρεί από την πρωθυπουργία και την θέση του αναλαμβάνει η Τερέζα Μέι.

Η μέχρι πρότινος υπουργός Εσωτερικών στην κυβέρνηση Κάμερον παρουσιάζεται ήδη ως η Μάργκαρετ Θάτσερ του 21ου αιώνα, αποκαλύπτοντας ίσως την εθνική ανάγκη των Βρετανών να αναλάβει τη διακυβέρνηση της χώρας τους διαχειριζόμενη, παράλληλα, τη διαδικασία της εξόδου από την ΕΕ μια πολιτικός με «σιδερένια πυγμή», όπως έχει κατοχυρωθεί η προσωπικότητα της Μάργκαρετ Θάτσερ στο βρετανικό συλλογικό υποσυνείδητο.

Σήμερα είναι η μεγάλη μέρα, που ο απερχόμενος Βρετανός πρωθυπουργός Ντέιβιντ Κάμερον αναμένεται να επισκεφθεί το παλάτι του Μπάκιγχαμ και να υποβάλει την παραίτησή του στην βασίλισσα Ελισάβετ. Στην πρωθυπουργική κατοικία της Ντάουνινγκ Στριτ τον Κάμερον θα αντικαταστήσει η νέα «σιδηρά κυρία» της χώρας, Τερέζα Μέι.

Η νέα πρωθυπουργός της Βρετανίας, που πολλοί παρομοιάζουν με την άλλοτε πρωθυπουργό της χώρας, Μάργκαρετ Θάτσερ, αναδείχθηκε νικήτρια στην κούρσα διαδοχής του Κάμερον, μετά το δημοψήφισμα για Brexit και την απόφαση της πλειοψηφίας των Βρετανών ψηφοφόρων να εγκαταλείψουν την Ευρωπαϊκή Ένωση.

Στο μεταξύ δημοσιεύματα του βρετανικού Τύπου αναφέρουν πως η νέα κυβέρνηση της Τερέζα Μέι πρόκειται να έχει τις περισσότερες γυναίκες υπουργούς που είχε ποτέ συντηρητική κυβέρνηση στην ιστορία της Βρετανίας.

Ανάμεσα στα ονόματα των γυναικών που αναμένεται να έχουν πρωταγωνιστικό ρόλο στην νέα κυβέρνηση είναι η υπουργός Εργασίας και Συντάξεων Priti Patel, που υποστήριξε την εκστρατεία υπέρ του Brexit και η υπουργός Επιχειρηματικότητας Anna Soubry, που είχε ταχθεί υπέρ του Remain.

Προσθήκη σχολίου

Βεβαιωθείτε ότι εισάγετε τις (*) απαιτούμενες πληροφορίες, όπου ενδείκνυται. Ο κώδικας HTML δεν επιτρέπεται.

Πολυμέσα

Cookies make it easier for us to provide you with our services. With the usage of our services you permit us to use cookies.
Ok Decline