Πέμπτη 2 Μαϊου 2024  07:13:56

Ο Δημ. Καιρίδης επισημαίνει με ανησυχία: Ο Ερντογάν θέλει αίμα, πολεμικό επεισόδιο με την Ελλάδα. Φοβάμαι προβοκάτσια για να ρίξει ευθύνες στην πατρίδα μας. Κύριο

Άλλωστε όλες οι τελευταίες συμπεριφορές των Τούρκων στα σύνορα του Έβρου, από τις επιθέσεις και προκλήσεις σε βάρος των Ελλήνων φρουρών έως τις ψευδείς φήμες για ...δολοφονίες μεταναστών, σκοπεύουν σε μια συστηματική όξυνση στην περιοχή με σκοπό την επιδίωξη «πολεμικού γεγονότος».

Την ανησυχία του ότι ο Τούρκος πρόεδρος, Ταγίπ Ερντογάν επιδιώκει να προκαλέσει προβοκάτσια στα ελληνοτουρκικά σύνορα εις βάρος της Ελλάδος, εξέφρασε στον ΣΚΑΪ ο καθηγητής Διεθνών Σχέσεων στο Πάντειο Πανεπιστήμιο, Δημήτρης Καιρίδης, βουλευτής της ΝΔ.

«Ο Ερντογάν βρίσκεται σε αδιέξοδο και έχει εξελιχθεί σε ασύμμετρη απειλή.. Έχει ηττηθεί παντού, και στην Μόσχα, στο Ιντλίμπ, στις Βρυξέλλες, στις Καστανιές, στο Αιγαίο. Βρίσκεται σε αδιέξοδο. Επιχειρεί να αντιδράσει σπασμωδικά. Υπάρχει η ανησυχία ότι θα προκαλέσει μία προβοκάτσια. Η πίεση εκεί στις Καστανιές αυτό προσπαθεί να εξυπηρετήσει. Η προβοκάτσια με τους πρόσφυγες για να βγει η Ελλάδα ο κακός της ιστορίας», τόνισε ο Δημήτρης Καιρίδης.

«Ο Ερντογάν θέλει προσφυγικό/μεταναστευτικό αίμα. Να βγουν πρωτοσέλιδᨻ, ανέφερε ο καθηγητής Διεθνών Σχέσεων. Ωστόσο, εξήγησε ότι η πολιτική ηγεσία της Ευρώπης και των ΗΠΑ έχουν καταλάβει το τουρκικό παιχνίδι και υπάρχει στήριξη στην Ελλάδα. « Τον έχουν πάρει απολύτως χαμπάρι. Έχει αλλάξει τελείως το κλίμα στην Ευρώπη», ανέφερε ο Δημήτρης Καιρίδης.

Πηγή: skai.gr

Προσθήκη σχολίου

Βεβαιωθείτε ότι εισάγετε τις (*) απαιτούμενες πληροφορίες, όπου ενδείκνυται. Ο κώδικας HTML δεν επιτρέπεται.

Πολυμέσα

Cookies make it easier for us to provide you with our services. With the usage of our services you permit us to use cookies.
Ok Decline