Πέμπτη 2 Μαϊου 2024  14:42:07

Οι ψευδολογίες σε Αλβανία και Τουρκία ότι δεν έχουν κανένα πρόβλημα με τον κορωναιό, μεταβλήθηκαν σε μέτρα πανικού. Κλείνει τα σύνορα με την Ελλάδα η Αλβανία. Η Άγκυρα εξακολουθεί να ομιλεί για...πέντε κρούσματα. Κύριο

Και οι δύο αυταρχικοί και αναξιόπιστοι ηγέτες αναγκάσθηκαν να λάβουν εκτεταμένα περιοριστικά μέτρα και απαγορεύσεις αλλά χωρίς ακόμα να ομολογούν την αλήθεια για την έκταση του ιού στη χώρα τους και τον αριθμό κρουσμάτων και θανάτων.

«Από αύριο στις 10:00 σταματούν οι μεταφορές προς και από την Ελλάδα αεροπορικώς και οδικώς» έγραψε χαρακτηριστικά ο Έντι Ράμα στο Facebook.

Συναγερμός έχει σημάνει και στην Αλβανία λόγω κορωναϊού.
Νωρίς το βράδυ της Παρασκευής ο αλβανός πρωθυπουργός, ανακοίνωσε πως από αύριο σταματούν οι μετακινήσεις προς και από την Ελλάδα.
Η μεγάλη μεταμόρφωση του Μπάιντεν στο δρόμο προς τη μονομαχία με τον Τραμπ

«Από αύριο στις 10:00 σταματούν οι μεταφορές προς και από την Ελλάδα αεροπορικώς και οδικώς» έγραψε χαρακτηριστικά ο Έντι Ράμα στο Facebook.
Αυτό το δραστικό μέτρο λαμβάνεται για να αποτραπεί η εξάπλωση του κορωναϊού.
Άγνωστο ωστόσο παραμένει τι θα γίνει με τους αλβανούς υπηκόους οι οποίοι ταξίδεψαν στην Αλβανία αλλά κατοικούν στην Ελλάδα, με αποτέλεσμα να παραμένουν αυτή τη στιγμή «εγκλωβισμένοι».

Χτες είχε ανακοινωθεί πως σε περίπτωση κατά την οποία διαπιστωθεί ότι άτομα που βρέθηκαν στην Ιταλία και την Ελλάδα την τελευταία βδομάδα και δεν έχουν μπει αυτοβούλως σε καραντίνα, θα τιμωρούνται με πρόστιμο 5.000 ευρώ και δε θα επιτρέπεται να ταξιδέψουν στο εξωτερικό αν δεν πληρώσουν το πρόστιμο.
Στην Αλβανία έχουν κλείσει καφετέριες και ρεστοράν, όπως και άλλα πολυσύχναστα αθλητικά και πολιτιστικά κέντρα στην πρωτεύουσα τα Τίρανα και το Δυρράχιο και ακόμα ότι στις δυο αυτές μεγαλύτερες πόλεις θα σταματήσει η μεταφορά πολιτών με μέσα μαζικής συγκοινωνίας.

Κορωνοϊός : Η Τουρκία ανακοίνωσε μόλις το πέμπτο κρούσμα της

Το πέμπτο κρούσμα ήρθε πριν από λίγη ώρα, όταν όπως ανακοίνωσε ο τούρκος υπουργός Υγείας, Φαχρετίν Κότζα, άλλοι τέσσερις ασθενείς διαγνώστηκαν με κορωνοϊό στην Τουρκία

Πρόκειται για ένα θέμα που έχει προκαλέσει πολλά ερωτηματικά τις τελευταίες ημέρες. Πρόκειται για την ύπαρξη ή μη κρουσμάτων Κορωναιού στην Τουρκία.
Η γειτονική χώρα -τη στιγμή που ολόκληρος ο πλανήτης μαστίζεται από τον Κορωναιού- μέχρι προ τριών ημερών δεν είχε ανακοινώσει ούτε ένα κρούσμα, ενώ τα τελευταία εικοσιτετράωρα ανακοίνωσε... πέντε.

Αυξήθηκαν σε πέντε τα κρούσματα κορονοϊού στην Τουρκία και συνδέονται μεταξύ τους, όπως ανακοίνωσε σήμερα (13/03) ο Τούρκος υπουργός Υγείας Φαχρετίν Κοτζά ύστερα από πολύωρη σύσκεψη με τους υπουργούς Δικαιοσύνης Αμπτουλχαμίτ Γκιούλ και Μεταφορών και Υποδομών Τζαχίτ Τουράν.
Η είδηση αυτή έρχεται μια ημέρα αφότου η Άγκυρα ανακοίνωσε πως επιβάλλει μέτρα για τον περιορισμό της εξάπλωσης της ασθένειας COVID-19, που πλέον χαρακτηρίζεται πανδημία.

Προσθήκη σχολίου

Βεβαιωθείτε ότι εισάγετε τις (*) απαιτούμενες πληροφορίες, όπου ενδείκνυται. Ο κώδικας HTML δεν επιτρέπεται.

Πολυμέσα

Cookies make it easier for us to provide you with our services. With the usage of our services you permit us to use cookies.
Ok Decline