Πέμπτη 2 Μαϊου 2024  15:00:09

Αυλαία στο διάσημο Μουλέν Ρουζ λόγω κορωνοϊού, όπως και στο Μουσείο του Λούβρου αλλά και στις Βερσαλλίες. Πλήγματα στον τουρισμό της Γαλλίας και της Ισπανίας. Κύριο

Μετά την Ιταλία η νόσος αρχίζει να δημιουργεί προβλήματα στην κοινωνία και την οικονομία της Ισπανίας και της Γαλλίας.

Το διάσημο καμπαρέ του Παρισιού Μουλέν Ρουζ και το μουσείο του Λούβρου βρίσκονται μεταξύ των πολιτιστικών αξιοθέατων που κλείνουν τις πόρτες τους από σήμερα, αφού η γαλλική κυβέρνηση απαγόρευσε τις συναθροίσεις άνω των 100 ανθρώπων για να περιορίσει την εξάπλωση του νέου κορωνοϊού.
Το μουσείο του Λούβρου, το δημοφιλέστερο παγκοσμίως, με 10 εκατομμύρια επισκέπτες κάθε χρόνο, ανακοίνωσε ότι κλείνει τις πόρτες του από τις 18.00 τοπική ώρα (19.00 ώρα Ελλάδας) και μέχρι νεωτέρας, «σε συμφωνία με τις κυβερνητικές οδηγίες».

Το Moulin Rouge, με ιστορία 130 ετών, οι χορεύτριες καν - καν του οποίου προσελκύουν χιλιάδες επισκέπτες, επιβεβαίωσε ότι θα κλείσει για το κοινό μέχρι νεωτέρας. Σε αυτό το πλαίσιο θα δίνει επιστροφές χρημάτων ή τη δυνατότητα στους πελάτες να κάνουν κρατήσεις σε άλλη ημερομηνία, έγινε γνωστό από μια εκπρόσωπο τύπου.

Εντούτοις, τα φώτα δεν θα σβήσουν στο κτίριο, στη συνοικία Πιγκάλ του Παρισιού. «Δεν θέλουμε το Μουλέν Ρουζ να χάσει κάθε θετικό στοιχείο και την αισιοδοξία του, θέλουμε οι άνθρωποι να μπορούν να βγάζουν φωτογραφίες» επισήμανε η εκπρόσωπος τύπου.
Ορισμένοι από τους 450 εργαζόμενους του διάσημου καμπαρέ θα συνεχίσουν να εργάζονται, για παράδειγμα επιδιορθώνοντας κοστούμια, για τη στιγμή που θα είναι έτοιμο να ανοίξει, εξήγησε η εκπρόσωπος.

Επιπλέον, το Ανάκτορο των Βερσαλλιών, ένα από τα πλέον πολυσύχναστα αξιοθέατα της Γαλλίας θα κλείσει για το κοινό από σήμερα στις 18.00 τοπική ώρα (19.00 ώρα Ελλάδας) εξαιτίας του κορωνοϊού, με τη διεύθυνσή του να ανακοινώνει ότι θα παραμείνει ανοικτό μονάχα το πάρκο.

Είναι ο Κορωνοϊός η Ισπανική Γρίπη της εποχής μας;

Όσο ο Κορωνοϊός εξαπλώνεται και η ανησυχία του κόσμου φτάνει στα ύψη, πολλαπλασιάζονται οι συζητήσεις για τις ομοιότητες της σημερινής κατάστασης και της πανδημίας της Ισπανικής Γρίπης του 1918-1919, θέμα της έκθεσης «Spit Spreads Death: The Influenza Pandemic of 1918-1919 in Philadelphia», που πραγματοποιείται στο μουσείο ιατρικής ιστορίας «Mütter» της Φιλαδέλφειας των Ηνωμένων Πολιτειών και έχει ως στόχο να εγείρει ερωτήματα για σύγχρονα ζητήματα όσον αφορά τη δημόσια υγεία.

Η έκθεση «Spit Spreads Death: The Influenza Pandemic of 1918-1919 in Philadelphia», η οποία εξελίσσεται έως το Φθινόπωρο του 2024 στο μουσείο ιατρικής ιστορίας «Mütter» της Φιλαδέλφειας των Ηνωμένων Πολιτειών, συνδυάζοντας τη σύγχρονη τέχνη με την ιατρική ιστορία παρουσιάζει διαφορετικές όψεις της πανδημίας της Iσπανικής Γρίπης που έπληξε την πόλη και ολόκληρο τον πλανήτη την περίοδο 1918-1919, μόλυνε, σύμφωνα με εκτιμήσεις, το 1/3 του παγκόσμιου πληθυσμού και άφησε στο πέρασμά της περίπου 50 εκ. έως 100 εκατομμύρια νεκρούς.

Όταν η έκθεση ξεκίνησε το 2019, επέτειο εκατό χρόνων από τέλος της πανδημία της Ισπανικής Γρίπης, κανείς δεν φανταζόταν ότι σχεδόν ένα χρόνο αργότερα η οικουμένη θα ξαναζούσε μια πανδημία, αυτή του Κορωνοϊού (COVID-19), η οποία ξεκίνησε από την πόλη Ουχάν της Κίνας και μέχρι σήμερα έχει εξαπλωθεί σε 116 χώρες, ανάμεσά τους και η Ελλάδα, με συνολικά 128.343 επιβεβαιωμένα κρούσματα και 4.720 θανάτους παγκοσμίως, σύμφωνα με δεδομένα του Πανεπιστημίου Johns Hopkins.

Προσθήκη σχολίου

Βεβαιωθείτε ότι εισάγετε τις (*) απαιτούμενες πληροφορίες, όπου ενδείκνυται. Ο κώδικας HTML δεν επιτρέπεται.

Πολυμέσα

Cookies make it easier for us to provide you with our services. With the usage of our services you permit us to use cookies.
Ok Decline