Σάββατο 27 Απριλίου 2024  01:57:54

Εκδίκηση, μίσος και ζήλεια ερευνώνται από την ΕΛΑΣ για την επίθεση με βιτριόλι. Ο ψυχίατρος κ. Σούρας για το πιθανό προφίλ της δράστιδος. Κύριο

Το θύμα επιμένει ότι δεν υπάρχουν προσωπικά κίνητρα εις βάρος της πίσω από την επίθεση. Ομιλεί ακόμα και για..παρεξήγηση ή άγνωστη εμπάθεια.

Το ενδεχόμενο τα κίνητρα πίσω από την άγρια επίθεση με βιτριόλι να ήταν επαγγελματικά και όχι προσωπικά κάθε είδους άφησε ανοιχτό ο δικηγόρος της άτυχης γυναίκας, Απόστολος Λύτρας, μιλώντας στο MEGA.

Σημείωσε μάλιστα πως η ποσότητα του καυστικού υγρού ήταν τέτοια που η δράστις είχε αποδεχτεί και το ενδεχόμενο να αφαιρέσει τη ζωή της 34χρονης.
«Πιστεύω ότι η επίθεση σε βάρος μου δεν σχετίζεται με την προσωπική μου ζωή» υποστήριξε εξάλλου η άτυχη γυναίκα μιλώντας στο δικηγόρο της.
«Μπορεί το άτομο που μου επιτέθηκε να πίστευε κάτι για μένα χωρίς, όμως, να ισχύει. Εκτιμώ, ότι γνώριζε τον χώρο στον οποίο εργαζόμουν και αυτό το κατάλαβα από τον τρόπο που κινήθηκε» σημείωσε η 34χρονη.

Όπως ξεκαθάρισε ο κ. Λύτρας, η πελάτης του ποτέ δεν ανέφερε ότι η επίθεση που δέχθηκε σχετίζεται με τον χώρο εργασίας. «Επειδή δεν είχε κάποια διαφορά που να σχετίζεται με την προσωπική της ζωής, σκέφτηκε μήπως κάποια είχε εμμονή μαζί της για άσχετο λόγο, αλλά γνώριζε πάρα πολύ καλά το χώρο της εργασίας της» τόνισε, προσθέτοντας πως ακόμα και αν η επίθεση δεν σχετίζεται με τον χώρο εργασίας της 34χρονης, η δράστις φαίνεται πως «είχε εποπτεύσει το χώρο, το είχε προσχεδιάσει πολύ καλά, γνώριζε καταστάσεις αλλά και πως πρέπει να διαφύγει».

Επίθεση με βιτριόλι: Αυτό είναι το προφίλ του δράστη

Ο ψυχολόγος Δημήτρης Σούρας σκιαγράφησε το προφίλ ανθρώπων που κάνουν τέτοιες εγκληματικές πράξεις διαχωρίζοντας τους σε τρεις κατηγορίες.

H34χρονη Ιωάννα, που πριν από λίγες μέρες δέχθηκε επίθεση με βιτριόλι συνεχίζει να βρίσκεται σε πολύ άσχημη ψυχολογική κατάσταση.
Μιλώντας στην εκπομπή «MEGA Mag», ο δικηγόρος της, Απόστολος Λύτρας, ξεκαθάρισε ότι δεν πάει κάπου ο νους της για το ποια μπορεί να ήταν η δράστις και επανέλαβε πως δεν είχε το παραμικρό πρόβλημα και προηγούμενα με κανέναν.

«Αυτό που αντίκρισα δεν μπορεί να το διανοηθεί άνθρωπος» είπε ο κ. Λύτρας για την εικόνα της κοπέλας. Ψυχολογικά η νεαρή γυναίκα είναι σε τραγική κατάσταση και έχει αφόρητους πόνους.

Αναφέρθηκε επίσης στις ποινές που προβλέπονται για τέτοιου είδους εγκλήματα. Σημείωσε πως η ποσότητα του καυστικού υγρού που δέχθηκε η 34χρονη μπορεί να της κόστιζε τη ζωή και υπογράμμισε πως κατά την άποψή του θα πρέπει να ασκηθεί ποινική δίωξη για απόπειρα ανθρωποκτονίας με ενδεχόμενο δόλο.
Για τα σενάρια δεύτερου εμπλεκόμενου προσώπου στην υπόθεση της επίθεσης είπε πως δεν επιβεβαιώνεται κάτι τέτοιο και πως οι δύο γυναίκες που φαίνονταν σε βίντεο δεν είχαν καμία σχέση με το περιστατικό.

Το προφίλ του δράστη της επίθεσης – «Δεν έχει μετανιώσει»

Ο ψυχίατρος κ. Δημήτρης Σούρας αναφέρθηκε και εκείνος από την πλευρά του στην μεγάλη ποσότητα καυστικού υγρού που δέχθηκε η γυναίκα γεγονός που έθεσε σε κίνδυνο την ζωή της και άρα αντίστοιχη θα πρέπει να είναι και ποινή.
Σκιαγράφησε επίσης το προφίλ ανθρώπων που κάνουν τέτοιες εγκληματικές πράξεις διαχωρίζοντας τους σε τρεις κατηγορίες.

Επικρατέστερο σενάριο, όπως είπε, είναι δράστης να είναι γυναίκα. Μια γυναίκα με αντιπαλότητα και εκδικητικότητα, που ήθελε να καταστρέψει το όμορφο πρόσωπο και σώμα της 34χρονης.
«Κατάφερε το σκοπό της και πιστεύω πως όχι μόνο δεν το έχει μετανιώσει αλλά παίζει και το κρυφτό με την Αστυνομία» είπε ο κ. Σούρας.
Ανέλυσε επίσης τον ψυχολογικό μηχανισμό βάσει του οποίου μπορεί ένα άτομο με ψυχική διαταραχή να φθάσει σε τέτοια εγκληματική συμπεριφορά.

Δικηγόρος 34χρονης: Δεν αποκλείεται ηθική αυτουργία στην επίθεση με το βιτριόλι

Στην εκπομπή LIVE NEWS μίλησε ο Απόστολος Λύτρας, δικηγόρος της 34χρονης που δέχτηκε επίθεση με βιτριόλι, αναφορικά με τις εξελίξεις στην υπόθεση που έχει συγκλονίσει το πανελλήνιο.

Στην εκπομπή LIVE NEWS μίλησε ο Απόστολος Λύτρας, δικηγόρος της 34χρονης που δέχτηκε επίθεση με βιτριόλι, αναφορικά με τις εξελίξεις στην υπόθεση που έχει συγκλονίσει το πανελλήνιο.

«Η κοπέλα επαναλαμβάνει ότι δεν είχε διαφορές με κανέναν. Αυτό που δεν αποκλείω εγώ είναι κάποιος ή κάποια να έβαλε κάποιον άλλο να το κάνει. Δηλαδή να έχουμε και ηθικό αυτουργό. Δεν θα μου κάνει καμία εντύπωση κάτι τέτοιο», σημείωσε ο κ. Λύτρας.

«Έχουν περάσει κάποιες μέρες. Η Αστυνομία έχει κάνει τη βασική έρευνά της στο οικογενειακό περιβάλλον, συναδέλφους, φίλους. Τα έχει ελέγξει όλα αυτά», πρόσθεσε, εξηγώντας το γιατί πιστεύει ότι υπήρχε ηθικός αυτουργός στην υπόθεση.
«Ακόμα δεν είναι σε θέση να μιλήσει. Είμαστε σε επαφή 3-5 λεπτών. Δεν μπορεί παραπάνω. Στους αστυνομικούς έχει μιλήσει, είχε μια άτυπη ολιγόλεπτη συζήτηση, αλλά δεν της έχουν πάρει κατάθεση ακόμα», ανέφερε ακόμη ο κ. Λύτρας.

«Η κατάσταση της υγείας της παραμένει ίδια. Είναι παντού καμένη. Από ό,τι ξέρω δεν είναι σίγουροι οι γιατροί ότι θα επανέλθει η όρασή της. Είναι σε τραγική κατάσταση. Έχω ασχοληθεί με πολύ σοβαρά εγκλήματα. Η εικόνα που αντίκρισα δεν είναι καν για να την μεταφέρω στους τηλεθεατές σας», είπε ο ίδιος αναφορικά με την κατάσταση της 34χρονης.
«Κάνω έρευνα για την Ιωάννα. Μου το έχει ζητήσει. Άρα αντιλαμβάνεστε ότι δεν έχει κάτι να κρύψει. Μπορεί να είναι κάτι προφανές και να ψάχνουμε διάφορα σενάρια», κατέληξε ο κ. Λύτρας.

Προσθήκη σχολίου

Βεβαιωθείτε ότι εισάγετε τις (*) απαιτούμενες πληροφορίες, όπου ενδείκνυται. Ο κώδικας HTML δεν επιτρέπεται.

Πολυμέσα

Cookies make it easier for us to provide you with our services. With the usage of our services you permit us to use cookies.
Ok Decline