Σάββατο 27 Απριλίου 2024  07:29:53

Mea culpa αυτοκριτική από τον Νίκο Παππά, μετά το ψυχρό άδειασμα του Αλ. Τσίπρα στην Κουμουνδούρου να αναλάβει τις ευθύνες του. Στην ίδια γραμμή Φίλης, Τσακαλώτος, Σκουρλέτης. Κύριο

Πλήρης στεγανοποίηση της υπόθεσης από κάθε εμπλοκή (γνώση, ανάμιξη κλπ.) τότε του Πρωθυπουργού Αλ. Τσίπρα από τον τότε υπουργό Επικρατείας Ν. Παππά.

Σε βαρύ κλίμα συνεδρίασε το Πολιτικό Συμβούλιο της Κεντρικής Επιτροπής Ανασυγκρότησης του ΣΥΡΙΖΑ – Προοδευτικής Συμμαχίας και το θέμα των συνομιλιών του επιχειρηματία Σάμπι Μιωνή και του Νίκου Παππά κυριάρχησε σε μεγάλο βαθμό, που οδυνηρή ψυχρολουσία για τον τελευταίο. Ανέλαβε όλες τις ευθύνες για τις παρασκηνιακές επαφές, που είχε με τον Εβραίο μεγαλοεπιχειρηματία, παραδέχεται ότι το έκανε, χωρίς ενημέρωση του τότε Πρωθυπουργού, ενώ δέχθηκε αυστηρή κριτική γι την τότε υπουργική «επιπολαιότητα-εμπλοκή» από τους κκ Φίλη, Τσακαλώτο και Σκουρλέτη.

Η πίεση στον πρώην υπουργό ήταν μεγάλη και το ενδιαφέρον σημείο απετέλεσε η κίνηση του Ν. Παππά να αναλάβει την ευθύνη, καθώς οι εσωκομματικές επιθέσεις εναντίον του είναι πολλές και ελάχιστοι τον στηρίζουν δημόσια.

Είχε προηγηθεί ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ Αλέξης Τσίπρας ο οποίος στην εισήγησή του προέτρεψε ουσιαστικά τον Νίκο Παππά, με τον οποίο είχε συνομιλήσει πριν από τη συνεδρίαση, να αναλάβει τις ευθύνες του, κίνηση που θεωρήθηκε ως εύσχημο «άδειασμα» του στενού του συνεργάτη.

«Απέναντι σε ένα τέτοιο αδίστακτο σύστημα εξουσίας οφείλουμε όλοι και κυρίως τα στελέχη πρώτης γραμμής να προσέχουμε κάθε μας πράξη και κάθε μας λέξη. Δεν έχω καμία αμφιβολία για την εντιμότητα των στελεχών μας, τα οποία σε όλες τις περιστάσεις έχουν αποδείξει την ανιδιοτέλεια τους», είπε ο πρώην Πρωθυπουργός και συνέχισε: «Από εκεί και πέρα ο καθένας μας πρέπει να αναλαμβάνει την ευθύνη που του αναλογεί για λάθη, παραλείψεις ή αστοχίες. Όχι απλά για να πάμε παρακάτω. Αλλά για να μην τα επαναλάβουμε».

Αυτοκριτική από τον Νίκο Παππά

«Θέλω ευθύς εξαρχής να τοποθετηθώ αναλαμβάνοντας την ευθύνη και να κάνω την αυτοκριτική μου για σημεία της παρανόμως κτηθείσας συνομιλίας που είδαν το φως της δημοσιότητας» είπε ο Ν. Παππάς αμέσως μετά την εισήγηση του Αλέξη Τσίπρα, προφανώς θέλοντας να προλάβει αρνητικά σχόλια μελών του Πολιτικού Συμβουλίου.

Επίσης, ο πρώην υπουργός σημείωσε ότι όσα ειπώθηκαν δεν είχαν να κάνουν με τις αυθεντικές πεποιθήσεις μου, αλλά ειπώθηκαν απέναντι σε έναν άνθρωπο σε παραλήρημα που προσπαθούσα να καθησυχάσω και συμπλήρωσε: «Ωστόσο λάθη ύφους και ουσίας, έδωσαν αφορμή για επιθέσεις εναντίον μας. Και αναλαμβάνω γι αυτό την ευθύνη».

Προσθήκη σχολίου

Βεβαιωθείτε ότι εισάγετε τις (*) απαιτούμενες πληροφορίες, όπου ενδείκνυται. Ο κώδικας HTML δεν επιτρέπεται.

Πολυμέσα

Cookies make it easier for us to provide you with our services. With the usage of our services you permit us to use cookies.
Ok Decline