Παρασκευή 19 Απριλίου 2024  12:00:50

Άσπρη μέρα» είδαν τα χιονοδρομικά σε όλη την χώρα και δοξάζουν τον κακό καιρό, που έρχεται με τον Φεβρουάριο. Κύριο

Κοσμοσυρροή από λάτρεις των χειμερινών σπορ στα βουνά και από απλούς επισκέπτες στα χιονοδρομικά το περασμένο τριήμερο.

Άσπρη μέρα είδαν τα χιονοδρομικά κέντρα σε όλη τη χώρα καθώς στις περισσότερες περιοχές άρχισαν να λειτουργούν αυτό το Σαββατοκύριακο μετά από απραξία εβδομάδων.
Χιλιάδες λάτρεις των χειμερινών σπορ έδωσαν το παρόν για να απολαύσουν το χιόνι σημειώνοντας ρεκόρ επισκεψιμότητας.

Στα... λευκά σχεδόν το 12% της ηπειρωτικής χώρας

Στο χιονοδρομικό κέντρο της Βασιλίτσας, σύμφωνα με το epiruspost.gr κατά το τελευταίο Σαββατοκύριακο του Ιανουαρίου επικράτησε «χαλασμός» όπως και στο αντίστοιχο του Μετσόβου.
Στο χιονοδρομικό κέντρο Ανηλίου, το οποίο φιλοξένησε αγώνες χιονοσανίδας και ελεύθερου σκι καθώς και το περιφερειακό πρωτάθλημα αλπικού σκι, έγινε το αδιαχώρητο από το βράδυ της Παρασκευής.

Όσον αφορά τη Βασιλίτσα από το Σάββατο γέμισε επισκέψεις από τους λάτρεις των χειμερινών σπορ οι οποίοι το προηγούμενο διάστημα στερήθηκαν τις εξορμήσεις στα χιόνια. Στο χιονοδρομικό λειτούργησαν όλες οι πίστες με το χιόνι στην ψηλότερη κορυφή να ξεπερνά το ένα μέτρο.
Άφθονο το χιόνι και στο Ανήλιο όπου πέρα από τους αθλητές το απόλαυσαν και οι επισκέπτες της περιοχής.

Τα χιονοδρομικά στο μεγαλύτερο μέρος της χώρας, πήραν πραγματική ανάσα αυτό το Σαββατοκύριακο, καθώς για μεγάλο χρονικό διάστημα δεν μπόρεσαν να λειτουργήσουν λόγω απουσίας χιονόπτωσης.
Σύμφωνα με μετεωρολογικά στοιχεία, και όπως τα ανέλυσε ο Κλέαρχος Μαρουσάκης, ο χειμώνας θα μπει για τα καλά στο τέλος της επόμενης εβδομάδας με τις χιονοπτώσεις να πληθαίνουν σε πολλές περιοχές της χώρας.

Προβλέψεις και διαφωνίες για τις επόμενες ημέρες

Η διαφωνία Αρανούτογλου – Κολυδά

Ο Σάκης Αρναούτογλου, προέβλεψε ότι ο καιρός στο τέλος του Ιανουαρίου θα συνοδευτεί από τσουχτερό κρύο και χιόνια, τα οποία μάλιστα θα «κατέβουν» σε ακόμη πιο χαμηλά υψόμετρα.

Σύμφωνα με όσα ανέφερε στο αναλυτικό δελτίο καιρού της ΕΡΤ, την τελευταία ημέρα του Ιανουαρίου, την Τρίτη θα υπάρξει πτώση της θερμοκρασίας, η οποία μετά από ένα διάλειμμα δύο ημερών θα επιστρέψει από την Παρασκευή 3 Φεβρουαρίου.

Αυτή η νέα έντονη ψυχρή εισβολή αέρα, δεν θα ρίξει μόνο τη θερμοκρασία, αλλά θα φέρει και χιονοπτώσεις – ακόμα και σε πεδινές περιοχές της χώρας.
Πάντως, όπως είπε ο Σάκης Αρναούτογλου, ακριβής πρόβλεψη αναμένεται από τη Δευτέρα όπου θα ξεκαθαρίσει η κατάσταση όσο αφορά στον καιρό.

Από την πλευρά του ο διευθυντής της Εθνικής Μετεωρολογικής Υπηρεσίας (ΕΜΥ), Θοδωρής Κολυδάς με ανάρτησή του στο Twitter, τόνισε πως για τα χιόνια είναι νωρίς και σημείωσε πως θα υπάρξει πτώση της θερμοκρασίας αλλά τα πάντα θα ξεκαθαρίσουν από τη Δευτέρα.
«Απ' την Κική κι απ' τη Κοκό.... Οι διαφορές μεταξύ των μοντέλων είναι τεράστιες. Ας περιμένουμε τις αρχές της άλλης εβδομάδος, για να δούμε που θα ...»κάτσει η μπίλια». Το μόνο σίγουρο η πτώση της θερμοκρασίας . Για χιόνια είναι νωρίς .Μη πιστεύετε κανέναν μέχρι τότε. Καλό ΣΚ», έγραψε χαρακτηριστικά.

Προειδοποίηση Μαρουσάκη για «πολικό ποτάμι»

«ΤΟ «ΠΟΛΙΚΟ ΠΟΤΑΜΙ» ΦΕΡΝΕΙ ΒΑΡΥΧΕΙΜΩΝΙΑ ΣΤΗ ΧΩΡΑ ΜΑΣ
Μετά την πολική «μπάλα» που μας έφερε τις πρώτες αξιόλογες κακοκαιρίες στη χώρα μας για το 2023 σε έναν μέχρι τώρα υποτονικό χειμώνα, έρχεται ο πολικός αεροχείμαρρος για να μας βάλει κι επίσημα στην καρδιά του Χειμώνα φέρνοντας βαρυχειμωνιά ιδιαίτερα προς το τέλος της νέας εβδομάδας.

Αυτό σημαίνει ότι η θερμοκρασία θα σημειώσει κατακόρυφη πτώση φέρνοντας συνθήκες παγετού αλλά και χιόνια ακόμη και σε πεδινές περιοχές. Στο βίντεο χαρτών που ακολουθεί επισημαίνουμε τον πολικό αεροχείμαρρο ο οποίος κατεβαίνει σε χαμηλότερα γεωγραφικά πλάτη στρεφόμενος προς την περιοχή μας για να οδηγήσει τον πολικό αέρα προς τα μέρη μας ο οποίος καθώς θα αλληλεπιδράσει με τις θερμότερες θάλασσες της Αδριατικής, του Ιονίου αλλά και του Αιγαίου πελάγους, θα δημιουργήσει διαδοχικά βαρομετρικά χαμηλά τα οποία θα φέρουν τα χιόνια μέχρι και τη θάλασσα!

Από Πέμπτη – Παρασκευή και στη συνέχεια τα κύρια χαρακτηριστικά του καιρού θα είναι οι πολύ χαμηλές θερμοκρασίες με συνθήκες παγετού προς τα κεντρικά και βόρεια, οι επικίνδυνοι βοριάδες (πρόσκαιρα νοτιάδες), οι ισχυρές βροχές – καταιγίδες με έμφαση θαλάσσιες – παραθαλάσσιες περιοχές και τα πυκνά χιόνια ακόμη και στα πεδινά.

Δεν θα ήταν υπερβολή να λέγαμε ότι νησιά του Αιγαίου μας θα ντυθούν και πάλι στα λευκά αλλά ακόμη και μέσα σε πόλεις θα πέφτει ή και να στρώνεται το χιόνι. Στο τελευταίο μια αυξημένη ετοιμότητα θα πρέπει να υπάρχει και στο νομό Αττικής όπου συγκεντρώνει υψηλές έως πολύ υψηλές πιθανότητες να δοκιμαστεί από τον ισχυρό χιονιά με τις λεπτομέρειες να ξεκαθαρίζουν τις επόμενες ημέρες.

Προσθήκη σχολίου

Βεβαιωθείτε ότι εισάγετε τις (*) απαιτούμενες πληροφορίες, όπου ενδείκνυται. Ο κώδικας HTML δεν επιτρέπεται.

Πολυμέσα

Cookies make it easier for us to provide you with our services. With the usage of our services you permit us to use cookies.
Ok Decline